16 módon kovácsolhatunk előnyt az URBACT programból akkor is, ha nem veszünk részt benne – Döntéshozók

Amikor az URBACT programról hall, mindig egy elvont dolog jut eszébe, amely nem válhat hasznára? Tekintse át az alábbi javaslatokat, s meg fog lepődni, hogy ez a program mi mindent nyújt Önnek!
 
Ön választott képviselő vagy döntéshozó?

Ismerje meg a városfejlesztés aktuális kérdéseit Európa szerte! Ahogy Hollandiában mondják: Haladj óvatosan és nézz szét! A helyi problémákra kell koncentrálni, de tisztában kell lenni a globális összefüggésekkel is, amelyek stratégiai szempontból hozzájárulnak döntéseink meghozatalához.

Segítse politikai döntéseit a már létező esetek és megközelítések figyelembe vételével! Ismerje meg, mit csináltak mások korábban. Mindenki szeretne innovatív megoldásokat kidolgozni, de a leghatékonyabb – és egyben legnehezebb – az, hogyan tanuljunk mások sikereiből és kudarcaiból.

Működjön együtt városa különböző szereplőivel! Építsen föl velük együtt közös jövőképet! Ellenkező esetben könnyen egyedül találhatja magát egy olyan úton, amelyet Önön kívül senki sem ért és senki sem támogat. Figyeljen föl korábban nem hallott innovatív ötletekre!

Keressen olyan módszereket és struktúrákat, amelyeket hasznosíthat! Gondolt már arra, hogy a Helyi Támogató Csoport mintájára hoz létre helyi szervezetet? Próbálta már valaha megosztani tudását más városokkal egy hálózaton belül?

Ez csak néhány javaslat volt arra vonatkozóan, hogyan használhatja föl saját céljaira az URBACT mindenki számára elérhető ismereteit, átlátható elveit. A program fölkínálja a munkadokumentumokat és az eredményeket áttekintésre, újrahasznosításra és alkalmazásra.  

Biztosak vagyunk benne, hogy kreatív és hatékony módszereket talál az elérhető információk használata során. Tényleg elszalasztana egy ilyen lehetőséget?

Ön nem döntéshozó vagy választott képviselő?

Tekintse meg a cikksorozat hamarosan megjelenő további részeit, amelyek leginkább a közalkalmazottakhoz, települési szakemberekhez, a szakmagyakorlókhoz, a diákokhoz, valamint a városok lakosságához, aktivistákhoz és felhasználókhoz fognak szólni!

Az Ön városa jelenleg URBACT partnerváros? Vagy esetleg az volt? Ide kattintva megtudhatja: http://www.urbact.hu/partnervarosok

Ha nem, ajánlja a helyi képviselőknek, hogy vegyenek részt az URBACT Információs napon!

Kép: Wonderland,  Flickr