Projekt eredmények

URBACT jógyakorlat transzfer - Miért ne az én városomban? 2021-es kiadvány

A 2021-es Városfesztivállal egy időben megjelent az URBACT idei kiadványa, amely a 23 transzferhálózatot mutatja be egy-egy partnervároson, azok tapasztalatain, eredményein keresztül.

Az URBACT városok integrált akcióterveinek eredményeiről szóló kiadvány (angol)

Az URBACT akciótervezési hálózatban részt vevő városok által kidolgozott, összesen 205 integrált akcióterv tapasztalatairól szóló átfogó tanulmány. A kiadványban hivatkozott hét esettanulmány szemléltető példákként mutatja be az integrált akciótervek sokféleségét különböző aspektusokból, valamint a megközelítés és a hangsúly különbségeit az egyes városokban, URBACT hálózatokban.

Cities in Action - Stories of Change | 2018. december (angol)

Fedezze fel az URBACT legújabb kiadványában, hogyan tudott 40 URBACT-város Európa-szerte pozitív hatást elérni a városi mobilitás, a munkahelyek és készségek, az elhagyott terek újrafelhasználása, a klímaadaptáció, a közbeszerzés, a digitális átmenet, a bevándorlók integrálása, a szegénység és a fenntartható földhasználat tekintetében.

Hat sikeres transzfer hálózati történet (angol)

URBACT supporting the re-use of good practice across EU cities: 6 successful transfer stories. In early 2014 URBACT launched a suite of pilot transfer networks to explore a new way to support peer-to-peer learning amongst cities. The aim was to test the feasibility of a new type of URBACT network, built around the potential transfer of an established example of effective city practice or policy. The URBACT programme’s core interests of exchange and capacity building were at the heart of these pilots.

URBACT II projekteredmények - 2015. október (angol)

Az URBACT Titkárság közzétette az URBACT Project Results - Third edition című kiadványt, amely az URBACT II program eredményeit foglalja össze. A kiadvány elérhető ezen a linken vagy a csatolt fájl letöltésével.

Megjelent az URBACT II HAZAI PROJEKTEREDMÉNYEK c. kiadvány

Az URBACT II HAZAI PROJEKTEREDMÉNYEK című kiadvány azokat a tapasztalatokat, eredményeket mutatja be, amelyeket a magyar városok értek el 2007-2013 között az URBACT programban. Figyelmébe ajánlja továbbá azokat az eszközöket, módszereket is, amelyek hasznos segítséget nyújtanak a közösségi részvételen alapuló, integrált, fenntartható városfejlesztéshez. Az URBACT II programban Magyarországon 9 város és 2 fővárosi kerület működött együtt Európa városaival 13 projekt megvalósításában.

Az URBACT projekteredmények kiadvány 2. kiadása megjelent, elérhető online

Az URBACT II projekteredmények kiadvány 2. kiadásában a 2009. november és 2013. február között az URBACT program második felhívási körének keretében finanszírozott kilenc URBACT projekt főbb eredményei olvashatók.  Lehetőséget kapnak az olvasók arra, hogy értékes információt nyerjenek a tudás- és tapasztalatcserék, valamint az URBACT eszközök és képzések eredményeként létrejött integrált helyi akciótervekről.

URBACT projektek eredményei – Megjelent a „Results of URBACT projects” kiadvány

2011 végére húsz projekt zárult le sikeresen az URBACT II. keretében. A projektpartnerek három évig dolgoztak együtt, hogy közös, hatékony és fenntartható megoldásokat találjanak napjaink legfőbb városi kihívásaira. Ezeket a projekteket mutatja be a most megjelent kiadvány, mely mérföldkőnek tekinthető az URBACT életében. A tanulmányok hozzájárulhatnak az Európai Kohéziós Politika jövőjének alakításához és konkrét válaszokat adnak a városi problémákra.