Az URBACT projekteredmények kiadvány 2. kiadása megjelent, elérhető online

Az URBACT II projekteredmények kiadvány 2. kiadásában a 2009. november és 2013. február között az URBACT program második felhívási körének keretében finanszírozott kilenc URBACT projekt főbb eredményei olvashatók.  Lehetőséget kapnak az olvasók arra, hogy értékes információt nyerjenek a tudás- és tapasztalatcserék, valamint az URBACT eszközök és képzések eredményeként létrejött integrált helyi akciótervekről.
 
Az URBACT II második felhívási körének kilenc tematikus hálózata fejezte be programját 2013-ban.
Ez a kiadvány tartalmazza e projektek eredményeit, főbb ajánlásait, amelyeket a három éven át tartó közös munka során alkottak a városhálózatok miközben hatékony és fenntartható megoldásokat kerestek korunk városi problémáinak megoldására, mint például a gyaloglás és kerékpározás ösztönzése a kis-és közepes méretű városokban; fenntartható és megfizethető energiahatékony lakásállomány; gazdasági stratégiák és innováció a közepes méretű városokban; elektromos járművek a városi Európában; a vonzerő és az életminőség fejlesztése a történelmi városközpontokban; demográfiai változások által érintett kis- és közepes méretű városok stratégiai pozícionálása; az európai városok roma lakosságának integrációja; társadalmi-gazdasági városrehabilitációs módszerek a leszakadó városi területeken; valamint a társadalmi felelősségvállalás erősítése az európai városokban a lakosság jóléte és társadalmi befogadása iránt.

A kiadvány jelentős mértékben hozzájárul az európai kohéziós politikához és konkrét válaszokat ad a városainkban megjelenő aggodalmakra.
Ha ingyenes példányt szeretne kapni a kiadványból, keresse Kristine Sergejeva-t, az URBACT kommunikációs menedzserét (k.sergejeva@urbact.eu).

Bővebben angol nyelven:

Kapcsolódó magyar város(ok):