URBACT esemény - Hogyan hozzunk létre kínálótálat: élelmiszer, szociális innováció és együttműködés Európa-szerte

Az Unusual Suspects Festival keretében megvalósuló esemény összehozza azokat az URBACT-hálózatokat, amelyek az élelmiszer szerepét vizsgálják az innováció és az együttműködés ösztönzésében.

2014 egyértelműen az étel éve az URBACT számára! Négy élelmiszerhez kapcsolódó tematika is napirenden van a hálózatok munkájában: piacok, fenntartható élelmezés városi közösségekben, a gasztronómia szerepe a vonzó város kialakításában vagy az iskolai étkeztetés, mint a pozitív élelmezési stratégiák kialakításának fő ösztönzője. Mondhatjuk tehát, hogy van mit megosztanunk az élelmiszer kérdéskörben.

Az Unusual Suspects Festival keretében megtartott URBACT esemény levonja a tapasztalatokat a Diéta a Zöld Bolygóért és a Fenntartható Élelmiszer hálózatok munkájából, és hasznot húz Bilbao részvételéből is, ahol feltárták, hogyan lehet a gasztronómiát a baszk tartomány fejlesztésének egyik fő ösztönzőjévé tenni. Az esemény meg fogja vizsgálni az élelmiszer szerepét az innováció és az együttműködés ösztönzésében, megosztva különböző olyan holland, svéd és a baszk kezdeményezéseket, amelyek szemléltetik, hogy az élelmiszer miként köt össze partnereket és hat pozitívan az ágazatközi együttműködésekre.

Az Unusual Suspects Festival egy négynapos rendezvény Londonban, amely összehozza a nemzetközi szakértőket és az általuk képviselt innovációt az Egyesült Királyságban fellelhető helyi ötletekkel és gyakorlatokkal. Emellett felvonultat olyan egymással összefüggő eseményeket, amelyek bemutatják, hogy az együttműködés és a társadalmi innováció milyen módon működhet szinkronban, és segíthet megválaszolni néhányat a mai társadalomban előttünk álló legnehezebb kérdések közül. A fesztiválra Londonban kerül sor 2014. szeptemberben 2. és 5. között, kurátorai a Social Innovation Exchange, a Collaborate és a Calouste Gulbenkian Alapítvány.
 
Az URBACT eseményre szeptember 5-én kerül sor. További információk az eseményről
itt.
 
Ha nem tud ott lenni Londonban, ne felejtse a brüsszeli Nyitott Napokon megrendezett műhelymunkánkat, amelynek témája az élelmiszerrel kapcsolatos kezdeményezések a fenntartható helyi fejlesztésben. Részletes információk itt.  

További olvasnivaló (angolul):
Diet for a Green Planet network – URBACT honlap
Sustainable Food – URBACT honlap
Gastronomic Cities – URBACT honlap
URBACT Markets – URBACT honlap