URBACT városfesztivál! Riga, 2015. május 6-8.

Érdeklik a fenntartható városfejlesztéssel kapcsolatos újdonságok: társadalmi innováció, új városi gazdaság és munkahelyteremtés, városi regeneráció? Önnek még újdonság az URBACT, de érdekli, hogy miről szól a program? Tagja az URBACT közösségnek és szívesen bemutatná munkája eredményeit? Szeretne tapasztalatot cserélni és kapcsolatot építeni más európai várossal is? Ha a fenti kérdések közül bármelyikre is igen a válasza, akkor…

…akkor tudja, hogy hol kell lennie 2015. május 6 és 8-a között!
 
Az URBACT városfesztivál a városfejlesztéssel kapcsolatos legfrissebb napirenden lévő témákat fogja bemutatni, kapcsolatot teremt az európai városok fejlesztési programjai között, valamint lehetőséget ad több mint 400 hasonló érdeklődésű kollégával való találkozásra. Az URBACT II sikereinek – a hálózat létrehozásának és a tudás előállításának – ünneplése mellett a fesztiválon sor kerül az URBACT III program bemutatására is: az új funkciók és a 2014-2020-as időszakban várható tevékenységek ismertetésére.
 
A résztvevők a szekciókat tartalmazó menüből válogatva felépíthetik a saját városélményüket. A választható szekciók a következők:

  • Tematikus műhelymunkák (új városi gazdaság, munkahelyteremtés, fenntartható rehabilitáció, társadalmi innováció)
  • Mesterkurzusok
  • Globális áttekintés, TED előadások
  • URBACT café
  • Ötletgyárak
  • „Walk-shops”

Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy elég teret adunk résztvevőink számára a kapcsolatépítéshez és tapasztalatcseréhez, ezért a programot kapcsolatépítő és társadalmi eseményekkel, partnertalálkozó reggelikkel és fórumokkal és rigai városnézéssel tettük teljessé.
 
Ki vehet részt?
 
A fesztivál nyilvános rendezvény, melyet gyakorló szakembereknek, szakpolitikai döntéshozóknak, illetve helyi, regionális, nemzeti vagy EU szinten városfejlesztésben érintett választott képviselőknek szervezünk. Szeretettel várunk városokat (attól függetlenül, hogy URBACT partnerek, avagy sem), projektpartnereket, szakértőket, a nemzeti hatóságok képviselőit, EU intézményeket, kutatóintézeteket, civil szervezeteket és az operatív programok közreműködő szervezeteit is.
 
Az eseménnyel kapcsolatos további információk és a regisztráció elérhető lesz hamarosan.
 

Fotó: Urlika on Flickr