Alakítani + mozgósítani + változásokat elérni a városban: A megvalósítási hálózatok közös zárókonferenciája

Vegyen részt az URBACT II ESIMeC, EVUE és Roma-Net  megvalósítási hálózataiban, hogy megismerje, hogyan kezeltek a partner városok olyan jelentőségű ügyeket, mint a vállalkozások és munkahelyek kérdése, a fenntartható városi mobilitás, a roma lakosság társadalmi és gazdasági befogadása. Csatlakozzon hozzájuk március 4-én Brüsszelben, hogy még többet megtudhasson!

Az EVUE II, a ROMA-Net II és az ESIMeC II annak a három megvalósítási hálózatnak a részei, amelyek célja megosztani a helyi akciótervek megvalósításával kapcsolatos tapasztalataikat. A városok közösen dolgoztak ki innovatív megoldásokat a helyi akciótervek megvalósításának fő kihívásaira. Ilyenek például, hogy hogyan lehet fenntartani az érintettek részvételét, milyen módszerek segíthetik az eredményes kommunikációt, a folyamat figyelemmel kísérését, és közben hogyan lehet megtartani a folyamat integrált megközelítését.  

Az EVUE II megvalósítási hálózat tagjai  Frankfurt (DE), Katowice (PL), London (UK), Oslo (NO) és Suceava (RO). Ez a hálózat a helyi akciótervek megvalósításának szabályozási, pénzügyi, kommunikációs, környezeti és technológiai kihívásait vizsgálta. Tapasztalatait olyan módon foglalta össze, hogy azoknak a városoknak fogalmazzon meg javaslatokat, akik az e-mobilitás megvalósítását tervezik.

Az ESIMeC II  a helyi partner városaival  (Gävle (SE), Sabadell (SP), Bistrita (RO), Debrecen (HU), Basignstoke és Deane (UK)) szoros együttműködésben tárta fel, hogyan lehet a kereslet-vezérelt munkaerő-fejlesztési stratégiákat a fenntartható gazdasági fellendülés eszközeként használni a közepes méretű városokban. A projekt eredményeit aztán egy ún. ESIMeC szakácskönyvben, foglalták össze, amely a kereslet-vezérelt munkaerő-fejlesztés „receptjeinek” gyűjteménye.

Roma-NeT II  Almeria (SP), Bologna (IT), Budapest (HU), Glasgow (UK), Nagykálló (HU) és Torrent (SP) városait fűzte össze. A hálózati munka életre hívta azt a megközelítést, amelynek központjában a komplex roma integrációs politika és az európai városok működési környezete közötti információmegosztás javítása áll. 

A záró konferencia résztvevőinek alkalmuk lesz megismerni a megvalósítási hálózatok munkája során keletkezett eredményeket, tapasztalatokat és az akcióterv tervezésének és megvalósításának URBACT módszerét. Alkalmuk lesz részt venni az érintettek bevonásának, a részvételen alapuló akcióterv-tervezésnek és megvalósításnak a kihívásait boncolgató műhelymunkán. Emellet részesei lehetnek egy, a városfejlesztés európai perspektíváját tárgyaló kerekasztal-beszélgetésen, amelynek résztvevői a regionális és várospolitikai, a környezetvédelmi, a foglalkoztatási, szociális ügyek és befogadás és a közlekedés és mobilitás főigazgatóság képviselői. 

Az esemény programja megtalálható itt. Ide kattintva tud regisztrálni az eseményre.

Jöjjön és legyen részese ennek a nagyszerű lehetőségnek az ismeretei gyarapítására! Csatlakozzon a megvalósítási hálózatok ünnepéhez március 4-én Brüsszelben!

 

Foto: Paul-Henri S Flickr

 

További információk:

ESIMeC II – URBACT network

ESIMeC II Baseline Study – network publication

EVUE II – URBACT network

Roma-net II – URBACT network