A közösségek összekapcsolása a közösségi terekkel: csatlakozzon a Placemaking for Cities projekt zárókonferenciájához!

A Placemaking for Cities projekt vezetőpartnere Dún Laoghaire-Rathdown (IE), a partnervárosok pedig Eger (HU), Pori (FI) és Albacete (SP). A városok mindegyike ki tudta alakítani a placemaking koncepcióját (érzelmi kapcsolat fűzése a létező közösségi terekhez), melynek eredménye olyan fenntartható terek létrejötte lehet, amelyekben az emberek szívesen dolgoznak, élnek és pihennek. A hangsúly a közösségvezérelt helyi fejlesztésen volt, melynek keretén belül városmegújító projektek kialakítása történhet hatékony részvételi technikákkal.

A zárókonferencia jó alkalmat kínál megismerni a partnervárosi kezdeményezéseket, a tervezést és megvalósítást, a helyi közösségek kreatív bevonásának módjait, az egymástól tanulás képességét és a más városokból származó ötletek saját környezetben történő hasznosítását.

A konferencia programja lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy nívós előadókat hallgassanak meg a placemaking-ről és a várostervezésről. A partnervárosok bemutatják eredményeiket, melynek köszönhetően mélyebb betekintés nyerhető a projekt során alkalmazott módszerekbe és innovatív megoldásokba. Lehetőség lesz továbbá aktív részvételre és a szakértőkkel, városképviselőkkel történő beszélgetésre olyan témákban, mint például: a tértervezők és a közösség közötti interakció; a közösségi terek közösségvezérelt animációja; intézményi keretek a téralkotás elősegítése érdekében; valamint új technológiák a térteremtés támogatására.

 Az eseményről és az előadókról további információ található a programban. Regisztráció: itt.

 

Kép: Design for Health Flickr 

 

További információ angolul:

Placemaking 4 Cities – URBACT network

Placemaking 4 Cities Baseline Study – network publication