URBACT III: Megnyílt az 1. pályázati felhívás akciótervezési projektekre!

Az URBACT III Monitoring Bizottság 2015. március 11-i döntését követően megnyílt az első pályázati felhívás akciótervezési városhálózatok létrehozására.

A pályázatok benyújtási határideje: 2015. június 16.

Az akciótervezési városhálózatok fő célja az európai városok kapacitásnövelése fenntartható városfejlesztési politikáik kezelése érdekében, és méginkább képességeik erősítése annak érdekében, hogy megtervezhessék integrált fenntartható városfejlesztési stratégiájukat. Az akciótervezési városhálózatokban való részvétel során a városok tapasztalatot, új ötleteket cserélnek, városi problémáikra megoldásokat, lehetőségeket keresnek.

A pályázati felhívásról, a jelentkezés formájáról és a kapcsolódó dokumentumokról további információ található az URBACT honlapon.

A partnerkeresés és a projektötletek megosztását segíti a partnerkereső piactér, amely szintén elérhető a potenciális pályázók számára. Ha van egy projektötlete és partnereket keres, vagy egyszerűen csak csatlakozni szeretne egy adott városügyhöz kapcsolódó javaslathoz, használja a következő űrlapot itt.

Hamarosan megjelenik az URBACT szakértők jelentkezésére vonatkozó pályázati felhívás is, annak érdekében, hogy megfelelő szakértők támogassák a városhálózatok munkáját a tervezés és megvalósítás folyamán.

A pályázatok benyújtási határideje online: 2015. június 16, du. 15:00 CET!

A 2014-2020 közötti időszakban háromféle városhálózati felhívás fog megjelenni.

Ezek közül az első a most megnyílt 20 akciótervezési hálózat létrehozására szóló felhívás.

Dokumentumok:

 

Pályázat benyújtása

A pályázók egy internetes platformon /SYNERGIE-CTE/ keresztül hozhatják létre és nyújthatják be pályázatukat angol nyelven. Az online felület 2015 április végétől lesz elérhető.

A jelentkezési lap fő elemeit tartalmazza a pályázati felhívás 1. melléklete, amelynek alapján a pályázók el tudják kezdeni a tartalmi felkészülést.

 

Fontos dátumok

• 2015. június 16, 15:00 CET: online pályázat benyújtás határideje 1. fázis

• 2015. szeptember 11: akciótervezési városhálózati projektek 1. fázis URBACT Monitoring Bizottság általi jóváhagyása

• 2015. szeptember 30 - október 2.: (kötelező) oktatás Párizsban az elfogadott projektek vezető partnerei és vezető szakértői számára

 

Partnerkereső piactér

A partnerkeresés megkönnyítésére egy platform áll rendelkezésre, ahol a potenciális pályázók feltölthetik a projektötleteket és az elérhetőségeket.

Ha városhálózati együttműködést kíván vezetni és partnereket keres, vagy ha bekapcsolódna egy projektjavaslatba, akkor tegye közzé az információt az interneten és/vagy böngésszen a feltöltött projektjavaslatok között:

 

URBACT szakértői adatbázis

A jelentkező vezető partnerek az URBACT program által delegált URBACT szakértők közül kiválaszthatnak egyet a szakértői adatbázisból, aki majd a projektmunkát segíti.

Az URBACT szakértői gárdához történő csatlakozáshoz hamarosan megnyílik a pályázati felhívás a potenciális jelentkezők számára és várhatóan tartósan nyitva is áll majd a lehetőség.

A szakértői adatbázis az elkövetkező hónapokban folyamatosan frissülni fog. A következő hetekben, még a vezető szakértő kiválasztása előtt ajánlott a vezető partner jelöltek számára, hogy rendszeresen ellenőrizzék az online URBACT szakértői adatbázist.

 

Hasznos dokumentumok angol nyelven

 

Kapcsolat: Raffaele Barbato, vezető városhálózat felelős