Most lehet regisztrálni az Európai Régiók és Városok Hetén tartandó URBACT műhelyekre!

A Régiók Bizottsága és a Regionális és Városfejlesztési Főigazgatóság ebben az évben 2017. október 9-12. között rendezi a 15. Európai Városok és Régiók Hetét Brüsszelben. A „Régiók és városok a jobb jövőért” címen 130 workshop lesz, ahol regionális és városfejlesztéssel kapcsolatos jó gyakorlatokat és megoldásokat mutatnak be és értékelnek.

Az URBACT két műhelymunkát fog koordinálni:

 „Hogy lehet a városi jó gyakorlatokat másoknak is átadni? Most lehet kapcsolódni az új URBACT transzfer hálózatokhoz!”  Időpont: 2017/10/10, délután 14.30 - 17.00, utána kapcsolatépítési célú fogadás. Régiók Bizottsága, Jacques Delors, Atrium 5, Brüsszel. Code: 10C48

Többen gondoltunk már arra, hogy szívesen alkalmaznánk olyan megoldást, amit máshol láttunk.

A transzfer hálózatokra szóló új pályázati felhívást az URBACT Program azzal a céllal tette közzé, hogy segítse az európai városokat az ismeretszerzésben és a meglevő sikeres és a helyi problémákra válaszoló megoldások alkalmazásában és újrahasznosításában. Nem kell újra feltalálni a spanyolviaszt, különösen nem forrásszegény időszakokban.

Az URBACT Transzfer Városhálózatok előre meghatározott környezeti, társadalmi és gazdasági gyakorlatok bázisán alakulnak, s azért alakítanak partnerségeket, hogy átadják, illetve saját feltételeikhez adaptálva átvegyék a kipróbált tapasztalatokat.

Érdemes megtekinteni valamennyi jó gyakorlatot és kiválasztani egyet.

A városok képviseletében a hálózatépítő szekcióba lehet jelentkezni, ahol:

  • Lehet beszélni az URBACT Titkárság tagjaival a transzfer városhálózatokra vonatkozó pályázati felhívásról és a részvételi feltételekről
  • Partnereket lehet keresni közös pályázatbeadáshoz.

A pályázati felhívás 2017. szeptember 15 és 2018 januárja között lesz nyitva az urbact.eu weboldalon.

A férőhelyek száma korlátozott, ezért regisztrálj minél előbb itt!

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

 

 „Válaszadás a városi és regionális kih

ívásokra a közbeszerzés eszközével” 2017/10/11, délután 14.30 -17.00, Régiók Bizottsága, Jacques Delors épület, Átrium 5, Brüsszel, Code: 11C120

Az EU GDP mintegy 14 %-át költik évente a közhivatalok közbeszerzés keretében történő szolgáltatások, tanulmányok és eszközök vásárlására. A folyamat gyakran bürokratikus szabályokkal terhes, és a hivatalnokok nem szívesen vállalnak kockázatot. A közbeszerzés sokszor komoly kihívás és félreértésekkel teli, de igazság szerint mégis csak nagy lehetőség a gazdasági, társadalmi és környezeti kihívások kezelésére. A 2014. évi Európai Közbeszerzési Direktívák megtartják a hagyományos hangsúlyt a költségkímélésen és a szabályok betartásán, de teret adnak a rugalmasságnak, a KKV-k támogatásának és a társadalmi és környezeti célok elérésének.

Az ESPON, az INTERACT, az INTERREG EUROPE és az URBACT programok közösen mutatnak be példákat a progresszív közbeszerzésre, amely bontakozóban van Európában. 

Az előadók és a résztvevők elemezni fogják a példákat arról, hogy hogyan lehet válaszolni a kihívásokra a ciklikus közbeszerzési folyamat egyes szakaszaiban, amelyek a következők: innovatív közbeszerzés (a megbízás fázisa), kiadás-elemzés (közbeszerzési stratégia), társadalmi és környezeti feltételek alkalmazása (a pályázat és a szerződés során) és a gazdasági, társadalmi és környezeti hatáselemzés a közbeszerzés keretében (teljesítés és monitoring során).

A férőhelyek száma korlátozott, ezért regisztrálj minél előbb itt!

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

Kapcsolattartás Twitteren @URBACT (link is external)  @EU_Regional (link is external)  @EU_CoR (link is external) és #EURegionsWeek

 

Eredeti, angol nyelvű hír itt.