Vegyél részt a kohéziós politika jövőjének alakításában! Hallasd hangodat!

Töltsd ki a kohéziós politika jövőjéről szóló online társadalmi konzultációs kérdőívet március 8-ig. Ez a felmérés lehetőséget nyújt a városoknak is, hogy elmondják véleményüket az EU pénzügyi programjainak következő generációjával (post-2020) kapcsolatban.

2018-ban az Európai Bizottság átfogó javaslatokat fog előterjeszteni az új generációs pénzügyi programjaira vonatkozóan a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre, amely az EU hosszú távú költségvetése.

A Bizottság javaslatait úgy tervezik meg, hogy lehetővé váljon az EU számára a legfontosabb dolgok megvalósítása azokon a területeken, ahol többet érhetnek el együtt, mint a tagállamok önállóan. Gondos mérlegelésre van szükség annak feltárásához mi működött jól a múltban és mi az, ami a jövőben javítandó.

A konzultáció célja, hogy összegyűjtse az összes érdekelt fél véleményét arról, hogyan lehetne az EU költségvetésének minden egyes eurójából a legtöbbet kihozni. A konzultáció nyitva áll mindenki számára, aki érdekelt a kohéziós politikában, beleértve az uniós programok és alapok kedvezményezetteit, nemzeti, regionális és helyi hatóságokat, kormányközi és nem kormányzati szerveket, tudományos intézményeket, civil társadalmat és a vállalkozásokat. A Bizottság a konzultációs időszak lejárta után összegezni fogja a beérkezett véleményeket.

A kérdőív minden európai nyelven elérhető (a jobb oldalon lévő legördülő menüben kiválasztható a kívánt nyelv).

A kitöltés körülbelül 30 percet vesz igénybe. Leállítható, menthető és később is folytatható. A kérdőív PDF formátumban is letölthető. Miután a válaszokat elküldted, letölthető a kitöltött kérdőív is. A kérdőív végén kiegészítésképpen lehetőség van háttérdokumentumok feltöltésére is igény esetén (maximum: 1 MB).

Válaszolj a nyilvános konzultációra március 8-ig, hogy hallasd véleményedet a kohéziós politika következő generációjának alakításában!

További információk itt találhatók.