URBACT Városfesztivál 2018 – Jegyezzük be a naptárba!

Örömmel jelentjük be, hogy az URBACT zászlóshajó eseménye – az URBACT Városfesztivál – 2018. szeptember 13-14-én Lisszabonban kerül megrendezésre.

Megoldásokat keresünk a legfőbb városi kihívásokra

Hogyan tudjuk egyenlőbbé tenni városainkat? Nyitottabbá az újonnan érkezők felé? Hogyan növelhető városaink vonzereje, miként küzdhetünk a munkanélküliség ellen? Felkészültünk-e az éghajlatváltozásra? Hogyan tehetünk többet kevesebből? Egyre nő a kérdések száma, amelyeket az európai városok rendszeresen feltesznek, és egyre sürgetőbb válaszokat találni.

Ez a háttere az URBACT City Festival harmadszori megrendezésének. A Városfesztiválon megismerhetővé válik az a munka, amelyet az elmúlt 3 évben 20 városhálózat és több mint 210 európai város végezett el. Bemutatjuk az e hálózatok által kitalált és tesztelt megoldásokat, amelyek az intelligens és innovatív megoldások próbájaként szolgáltak a fenti kérdésekben és még sok másban. A Fesztivál a városfejlesztés kihívásait tágabb összefüggésben is megmutatja – mindazokat a városi trendeket, amelyeket Európában és azon túl megfigyelhetünk.

Tapasztalatok

A résztvevők egy kétnapos, strukturált tapasztalatcserével és meglepetés-találkozókkal teletűzdelt programban vesznek részt. Hallani fognak különböző városi kezdeményezésekről és projektekről, és találkozhatnak azokkal a felelős városi szakemberekkel, akik ezek mögött álltak.

A fő rendezvény-helyszín a Patio da Galé, de lesz számos helyszíni látogatás, amelyek lehetővé teszik a résztvevők számára a Lisszabonban folyó projektek és a közelmúltbeli fejleményeinek jobb megértését.

Miért érdemes csatlakozni?

2015-től az URBACT Városfesztivál az egyik legfontosabb európai esemény a városfejlesztés területén. Összehoztuk azokat a szakértőket, akik a városfejlesztési gondolkodás új területeire merészkedtek, akár helyben, akár a legmagasabb politikai szinteken. Több mint 500 résztvevőre számítunk, aki csatlakozik hozzánk Lisszabonban.

Tehát, ha Ön városfejlesztési szakember, politikai döntéshozó vagy választott képviselő helyi, regionális, nemzeti vagy nemzetközi szinten, és szívesen megosztaná jó gyakorlatát, vagy csak tanulni szeretne, akkor a Fesztivál Önnek való. Örülnénk, ha találkozhatnánk kisebb vagy közepes méretű európai városokkal is, hogy az ő gyakorlataik is a figyelem középpontjába kerülhessenek.

És egy pillantást a múltból

Az URBACT városfesztivál ideje alatt, Tallinnban, 2017 októberében forgatott videó bemutatja az URBACT-et és legújabb fejleményeit.

Tudjon meg többet és kövessen minket a Twitteren, hogy értesüljön a legújabb program- és regisztrációs információkról. Adja hozzá a naptárjához szeptember 13-14-ét is!

Szeretne részt venni?

Akár részt vett már az URBACT programban, akár nem, de szívesen megismerné a Fesztivállal kapcsolatos lehetőségeket, lépjen velünk kapcsolatba a communication@urbact.eu emailcímen (angol vagy francia nyelven). Szeretnénk hallani Önökről!

A regisztráció 2018. májusig lesz nyitva. Kérjük, használja a fenti kapcsolatot, ha konkrét ötletekkel vagy javaslatokkal járulna hozzá a Fesztiválhoz!