200 európai város nyilvánosan bemutatja a kétéves közös munka eredményeit

2018 áprilisában és májusában 20 URBACT akciótervezési hálózat – 200 európai város – foglalja össze kétéves közös munkáját és mutatja be eredményeit szélesebb közönség előtt.

Az európai tapasztalatcserétől inspirálva valamennyi, a projektekben szereplő város elkészítette integrált cselekvési tervét. Az URBACT módszertant követve a cselekvési terv a Helyi URBACT Csoportban összefogott helyi szereplők által közösen születik meg. A terv így integrálja az adott kihívás különböző aspektusait – a társadalmi, gazdasági és környezeti szempontokat.

Az akciótervezési hálózatok zárókonferenciáival Európa minden szegletében találkozhatunk Ghenttől (BE) San Dona di Piave-n kereszül (IT) Rotterdamig (NL) és Manchesterig (UK).

Az akciótervek témája igen sokrétű: az alacsonyabb kihasználtságú épületek rehabilitációjától kezdve az átgondolt agrár-élelmiszer-termelésig, a társadalmi innovációtól kezdve a bevándorlók fogadtatásáig terjedtek.

Valamennyi projekt (városhálózat) munkája megismerhető az URBACT honlapon lévő projektoldalakon.

A legtöbb zárókonferencia egyesíti az eredmények nyilvános bemutatását, tematikus helyszíni látogatásokat és a belső hálózati találkozókat. A záróesemények lehetőséget jelentenek arra is, hogy a helyi szereplők támogatását, elkötelezettségét erősítsék az integrált cselekvési tervek végrehajtására.

A következő két hét zárókonferenciái az alábbiak:

Hogyan használhatjuk a városi sportok promócióját a társadalmi befogadás, az egészséges és aktív életvitel érdekében – a Vital Cities zárókonferenciája, melyet Louléban (PT) tartanak március 19-21-én.

Smart City: tudjon meg többet az igazi világméretű kihívásokról és lehetőségekről a SmartImpact konferencián március 20-án Manchesterben (Egyesült Királyság).

A városközpontok újjáélesztése: tudjon meg többet együttműködő és innovatív módszerekről a városközpontok revitalizációjáért felelős folyamatokkal kapcsolatban a City Center Doctor zárókonferenciáján San Dona di Piave-ban, március 21-23-án.

Ismerje meg, hogy a közbeszerzések hogyan tudnak szélesebb társadalmi, gazdasági és környezeti előnyöket nyújtani városa számára a Procure zárókonferenciáján Bolognában (IT) március 21-22-én. A regisztráció határideje március 15.

A rugalmasság számít! A Resilient Europe zárókonferenciája március 21-22 én Rotterdamban (Hollandia) alkalmat teremt arra, hogy a legkülönbözőbb európai városok megosszák egymással tapasztalataikat. A következő kérdésekre kerül sor:

  • Hogyan lehet azonosítani a rugalmas ellenállás (reziliencia) kihívásait és lehetőségeit?
  • Hogyan lehet egyesíteni erőinket a jövő városainak közös formálására?
  • Hogyan haladhatjuk meg a kísérleteket és csinálhatunk rendszert az innovatív gyakorlatokból?
  • A konferencia lehetőséget nyújt arra, hogy többet megtudjon a hálózat által kifejlesztett „mélymerülés” módszertanról.

Ideiglenes használat: hogyan kezdhetünk meg egy fejlesztést ideiglenes használattal? Ez a Refill záró konferencia legfontosabb kérdése, március 27-28-án Ghentben (BE).

Május végén valamennyi akciótervezési hálózat hivatalosan lezárja a munkáját. Az URBACT kommunikációs csatornáin folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a munkát.

 

Eredeti cikk: http://www.urbact.eu/200-european-cities-publicly-present-results-2-years-common-work