Regisztráljon most a 2018-as URBACT Városfesztiválra!

Az URBACT meghívja Önt, hogy regisztráljon a 2018-as URBACT Városfesztiválra.

Szeptember 13-án és 14-én, Lisszabonban (Portugália) gyakorló városvezetők, megválasztott városi képviselők, valamint városfejlesztési szakértők gyűlnek össze egész Európából, hogy megvitassák a 20 Akciótervezési Hálózat következtetéseit és megünnepeljék a program 15. évfordulóját, valamint a városok változáshozó szerepének növekvő hatását Európában.

A kétnapos rendezvény folyamán megosztjuk az URBACT információcserén és tapasztalatokon alapuló, városrehabilitációról szóló történeteit a városok növekvő hatalmáról a változások előmozdításában.

 

A városok az innováció melegágyai, helyi megoldásokat teremtenek a fenntarthatóság, integráció és ellenállóképesség globális kihívásaira, melyek az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatos céljainak sikeres eléréséhez vezethetnek. A városok együttműködése felgyorsítja a fejlődés ütemét. Az URBACT olyan hálózataiban, mint a Polgármesterek Szövetsége, valamint az uniós fővárosok bemutatásán keresztül a városok azt bizonyítják, hogy fejlődni igyekeznek, nyitottak az egymástól való tanulásra és készen állnak arra, hogy befolyásolják a nemzeti és a nemzetközi politikát az alapoktól induló konkrét gyakorlatok által.

A Városfesztivál résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy több mint 200 város példájából tanulhassanak közvetlenül, melyek eredményeit az URBACT hálózatok első hulláma formálta és tesztelte. A rendezvény fő helyszínén, Páteo da Galé-n rendezett ülések más helyszínek látogatásával társulnak, melyek a résztvevők számára lehetővé teszik a vendéglátó város, Lisszabon megismerését és jelenlegi fejlődése különböző aspektusainak felfedezését. A workshopokon, „walkshopokon”, panelbeszélgetéseken, egy piacon és a kötetlen hálózatépítésen keresztül a fesztivál résztvevői megismerhetik a legfontosabb, változást jelző fejleményeket, melyek ihletet nyújthatnak a saját városuk fejlesztéséhez is. A nemzetközi hálózatok nagykövetei azt a feladatot kapják, hogy találjanak módokat arra, hogyan lehetne az URBACT hálózat eredményeit azonnal felhasználni a terepen, és osszák meg a saját benyomásaikat erről. Lesz egy együttalkotó este is a helyi művészekkel és aktivistákkal, hogy a Fesztiválba bevonjuk Lisszabon lüktetését is.

Csatlakozzon hozzánk a gondolatébresztő vitákért, innovációs bemutatókért, elmélyült élményekért és azért, hogy újragondolhassa városa jövőjét!

Mint eddig is minden alkalommal, a Fesztivál ezúttal is teljesen alámerül a vendéglátó városban, Lisszabonban! Lisszabon, ez az egyedülálló és dinamikus város a városfejlesztési szakértőknek innovációs, életteli gyakorlatokat és a résztvevői beavatkozás számos esetének példáját kínálja. Számos előadó, művész és aktivista mutatja majd be saját városa legújabb fejlesztéseinek különböző aspektusait. A Fesztivál fő helyszíne (Páteo da Galé) a történelmi Lisszabon történetét meséli el, míg a „Walkshopok” - részben városi szafarik, részben interaktív séták - lehetőséget nyújtanak a résztvevőknek, hogy felfedezzék a város különböző, félreeső részeit.

Az „első fecskék” regisztráció útján már most biztosíthatják a rendezvényen való részvételüket és lefoglalhatják repülőjegyüket és szállásukat. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezeken a napokon Lisszabonban nagy a kereslet a szálláshelyek iránt. Tehát azt javasoljuk, időben foglalja le szállását! 

Látogasson el a fesztivál honlapjára: 2018cityfestival.urbact.eu

  

 

Eredeti cikk: http://www.urbact.eu/register-now-urbact-city-festival-2018