URBAN21, avagy a Tokaji Konferencia újratöltve

Akik rendszeres vendégei a 19 éve zajló egyedülálló rendezvénysorozatnak, megszokhatták, hogy minden év őszén találkozik a fejlesztési szakma színe-java Tokajban. Nem véletlen hát, hogy egyre többen kérdezik aggódva: mi történt – az idén elmarad a tokaji konferencia? Nos, idén ősszel valóban nem lesz tokaji konferencia – de csak azért, hogy már jövő év elején megfiatalodva, teljesen megújulva, de az alapvető értékeit megőrizve – immár URBAN21 néven fogadja a vendégeit!

Mi változik?

Mindenekelőtt a helyszín. Tokaj fantasztikus környezetet biztosított a konferenciához közel 20 éven keresztül, ám úgy gondoltuk, hogy a környezetváltozás egy ilyen rendezvénynek is jót tesz időnként. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy 2019-től kezdődően a konferencia minden évben egy másik hazai városból jelentkezik – mindig egy olyan városból, amely az adott év témájához kapcsolódóan sikeres kezdeményezéseket, jó gyakorlatokat tud felmutatni.

A név. Bár a “Tokaji Konferencia” név mára szinte védjeggyé, fogalommá vált, a helyszín változásával új nevet is kellett találnunk. Egy olyan névre esett a választásunk, ami immár nem egy konkrét helyre, hanem a rendezvény missziójára utal: segítsük a magyarországi városokat abban, hogy jó válaszokat adjanak a 21. század kihívásaira, legyenek élhetőek és versenyképesek.

A koncepció. Az eddigi konferenciáknak is fontos része volt konkrét jó gyakorlatok bemutatása – ám ezeket mindig csak egy-egy előadó segítségével ismerhettük meg. Azzal, hogy a konferencia helyszíne minden évben egy olyan város, amely az adott témához kapcsolódóan már “letett valamit az asztalra”, lehetőségünk lesz arra, hogy saját szemünkkel, testközelből tapasztaljuk meg azokat a gyakorlati megoldásokat, amelyeket egy-egy konkrét probléma megoldása érdekében alakított ki az adott város. Ezen kívül arra is lehetőséget biztosítunk, hogy informális körülmények között valódi, mély párbeszéd alakulhasson ki a konferencia vendégei és előadói között.

Mi az, ami változatlan?

Bár hiszünk benne, hogy a változás fontos és jó, azt is lényegesnek tartjuk, hogy azok az alapvető értékek, amelyek jellemezték a konferenciát az elmúlt 18 évben – és amit mind a résztvevőink, mind pedig mi szervezők fontosnak tartottunk és tartunk – változatlanok maradjanak:

  • szakmai pezsgés, frissítő hangulatú, lelkesítő és változatos stílusú előadások;
  • lehetőség a valódi, őszinte párbeszédre és intelligens szakmai vitára;
  • valamennyi résztvevő bevonása a közös gondolkodásba;
  • egy-egy izgalmas, aktuális kikacsintás más szakterületekre;
  • és természetesen utánozhatatlan hangulatú esti program, zene és tánc.

Mikor és hol lesz a konferencia?

Időpont: 2019. január 10-11.

Helyszín: Hangvilla Multifunkcionális Közösségi tér (8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.)

Jelentkezési határidő: 2018. január 2.

A konferencia díja: 15 000 Ft + Áfa

 

További információk, regisztráció: http://urban21.eu/