Az URBACT utolsó felhívása akciótervezési projektekre

Szálljon be Európa legsikeresebb városi tapasztalatcsere-programjába! Válasszon európai partnervárosokat, helyi szövetségeseket és próbáljon ki új megoldásokat!

Mi várható?

Az URBACT III program 23 új akciótervezési projekt (városhálózat) indítására ad lehetőséget. Az akciótervezési projektek célja, hogy segítsenek az európai városoknak megoldást találni egy-egy meghatározott, közös kihívásra. Egy projekt városhálózata maximum 10 európai partnervárosból áll össze azzal a céllal, hogy megosszák tapasztalataikat és tanuljanak egymástól. A partnerek integrált akciótervet készítenek, és lehetőségük lesz arra, hogy teszteljenek kis léptékű megoldásokat városaikban. Ezt a munkát a helyi érdekeltek bevonásával és a helyi és nemzetközi partnerségekben való munkával végzik tapasztalt tematikus és programszakértők segítségével.

A programban való részvétel izgalmas utazást jelent, a tapasztalatcsere és a közös munka képessé teszi a város szereplőit a megoldási lehetőségek felismerésére, a változtatásra. A program által kifejlesztett és kipróbált URBACT módszertan (a linken minden lényeges információt megtudhat a programról) garantálja a sikeres együttműködést, a hatékony tapasztalatcserét és tanulást. A személyre szabott tanulási eszközök, a partnervárosok elkötelezett szakemberei és a program szakértői támogatják a folyamatot.

Honnan lehet többet megtudni?

Az URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pontja 2019. február 5-én infónapot tart az új felhívással kapcsolatban. Az infónap helyszíne: Kortárs Építészeti Központ, Budapest, Bartók Béla út 10-12. Program és regisztráció hamarosan érkezik. A rendezvényen bemutatjuk a felhívás részleteit, meghallgatjuk a programban résztvevő hazai szakértők tapasztalatait, és válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Emellett felveheti a kapcsolatot a Tájékoztatási Pont munkatáraival a www.urbact.hu oldalon szereplő elérhetőségeken is, vagy a párizsi programtitkársággal az apn@urbact.eu emailcímen.

Ha angol nyelven kíván tájékozódni, böngéssze a program angol nyelvű honlapját!

Keresse a programban korábban vagy jelenleg résztvevő hazai városok szakértőit. A partnervárosok listáját megtalálja a honlapon.

Hogyan lehet jelentkezni?

  1. Olvassa el alaposan a Terms of Reference és a Guide for Applicants dokumentumokat!
  2. Tegye közzé projektötletét, vagy keressen az ön városa számára is fontos kihívásokkal foglalkozó projekteket partnerkereső oldalunkon.

Az online jelentkezés határideje 2019. április 17. 15:00 CET.

Hasznos dokumentumok (angolul)