URBACT Képzés – Részvételen alapuló Akciótervezés

Az URBACT 2013-ban új kezdeményezést indít útjára, amelynek célja a kedvezményezettek támogatása az eredmények helyi szintű hatékonyabb megvalósítása érdekében. A harmadik, egyben utolsó pályázati felhívás keretében nyert 15 URBACT projekt partnersége egy új támogató programban vesz részt, melynek címe "URBACT Képzés – Részvételen alapuló akciótervezés". A Helyi Támogató Csoportok tagjai számára rendezendő anyanyelvű képzési szemináriumok célja a részvételi akciótervezéshez szükséges kapacitások megerősítése.

Az URBACT hálózathoz történő csatlakozás során minden partnerváros kötelezettséget vállal egy helyi cselekvési terv (HCsT) elkészítésére. E konkrét, operatív dokumentum tartalmazza a partnervárosok által a projekt elején azonosított problémák kezelését és vázolja a transznacionális tudás- és tapasztalatcsere során - a projektmegvalósítás időtartama alatt - nyert eredményeket.

E helyi cselekvési terveket részvételi tervezés folyamán kell kialakítani azoknak a helyi közösségeknek a bevonásával akik az adott szakpolitikai, városi kihívásokban érintettek. Ezért a partnervárosok ún. URBACT Helyi Támogató Csoportot (UHTCs) hoznak létre és működtetnek, e csoport segítségével az UHTCs koordinátor vezetésével a helyi közösség elkészíti az integrált cselekvési tervet. 

Az URBACT Helyi Támogató Csoportok új Képzési Programja eszközöket és módszereket nyújt az URBACT partnerek számára a helyi cselekvési tervek minőségi elkészítéséhez, egyúttal olyan platformot kínál, ahol a többi URBACT partnerrel és városi kulcsszereplőkkel történő  hálózatépítésre van lehetőség.

Az URBACT program célja, hogy az URBACT Helyi Támogató Csoportokon és a helyi cselekvési terveken keresztül maximalizálja a helyi jó gyakorlatok és várospolitikák megismerésére irányuló transznacionális tapasztalatcserék hatását.  

 

Itt találja a képzési szemináriumok listáját. Ez az oldal rendszeresen frissül az új információkkal.

 

Bővebben: