Városi hírek - Intelligens Városok Stakeholder Konferenciája 2013

Még regisztrálhat az Intelligens Városok Éves Stakeholder Konferenciájára! Csatlakozzon a intelligens városok közösségéhez Budapesten 2013. június 5-6-án az öt csillagos Boscolo Szállodában, egy egyedülálló konferencián, amely kapcsolatot teremt a szerte Európából érkező technológiai fejlesztők, városi képviselők, magas szintű pénzügyi vezetők és uniós döntéshozók között. A két évvel ezelőtt létrejött platform által elért eredmények áttekintése mellett a konferencia közönsége informálódhat a városi mobilitás, lakhatás és energiaszolgáltatás szakterületek ígéretes IKT innovációinak tömeges alkalmazási lehetőségeiről is.

Az intelligens városok platformjának alapvető célja az innováció ösztönzése. Célja az energiahatékony és alacsony széndioxid-kibocsátású technológiai alkalmazások fejlesztésének és elterjesztésének felgyorsítása városi környezetben. A platform támogatja az unió azon törekvését, amelynek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának 80 %-os csökkentése 2050-ig, illetve Európa energiatechnológiai politikájának a SET stratégiai tervnek a megvalósítását.

A rendezvény két napos. Az első napon, június 5-én workshopon vehetnek részt a résztvevők, ahol lehetőség nyílik a legjobb technológiai újítások megismerésére és megszavazására. Az informális félnapos ülés megalapozza a másnapi plenáris programot, amelyen részt vesznek a konferencia magas szintű delegáltjai is.

A konferencia első ízben mutatja be az Intelligens Városok és Közösségek Európai Innovációs Partnerségének eredményeit. Összehívja Európa leginnovatívabb Smart City megoldásainak legjobb szakértőit és képviselőit.

A rangos eseménynek Budapest városközpontjában a modern konferenciaközpont,  az öt csillagos Boscolo Szálloda ad otthont. A korábbi nevén New York palotaként ismert XIX. századi épületben található Európa egyik legszebb kávéháza.

 

Bővebben :