Városfejlődés és lakáspiac - URBACT szekció a XXV. Országos Urbanisztikai Konferencián

A konferencia kiemelt témája: Válaszok a lakáspiac változásaira és az ebből fakadó kihívások kezelésére
 

Milyen a lakható város? A lakhatás gazdasági kérdés vagy alapvető emberi jog, esetleg mindkettő? Mit tehet egy városi önkormányzat az ingatlanpiaci problémák ellensúlyozása, megfizethető lakások elérhetősége érdekében?
 
Az URBACT Európai Városfejlesztési program 2002 óta segíti az európai városokat az alkalmazkodó, fenntartható, integrált várospolitika és városkormányzás kialakításában, a helyi kihívások kezelésében, a jó gyakorlatok átadásában és átvételében.
 
A 2019. évi urbanisztikai konferencia a sokrétű városi kihívások közül az ingatlanpiaci, lakhatási körülményekre fókuszál. A szekció előadásai bemutatják az URBACT programhoz kapcsolódó városhálózati együttműködések egy-egy külföldi vagy hazai jó gyakorlatát, a partnervárosok helyi ingatlanpiaci tapasztalatait, a hazai otthonteremtés javításáért dolgozó szervezet tapasztalatain keresztül a bérlakás helyzetről is értekezünk, valamint a fejlesztések orientációját digitálisan segítő programba is betekinthetünk. A szekció során gyors helyzetképet kapunk a vonatkozó európai szakpolitikáról a Városi Agenda Lakhatás munkacsoport eredményei alapján. Készülve a következő, 2021-2027-es programidőszak európai városfejlesztési koordinációjára betekintünk a most zajló tervezési folyamatba is.

A konferencia és a szekciók programja  a MUT  honlapján olvasható.

A rendezvény időpontja: BUDAPEST, 2019. NOVEMBER 6. 8:30-17:45
Helyszíne: Danubius Hotel Gellért, 1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.
A rendezvényre jelentkezni itt lehet.