Közösségi lakhatási modellek #1: az UIA és az URBACT közös web-szemináriuma

Hogyan vezethetnek be városok alternatív, közösség-vezérelt lakhatási modelleket? Az Urban Innovative Actions (UIA) és az URBACT közös webes szemináriumsorozatának első állomására április 24-én kerül sor. Vegyen részt Ön is!

Az URBACT és az UIA közös, egy évet felölelő tanulási folyamatában április 24-én kerül sor az első webkonferenciára annak feltárására, hogy a városok hogyan érvényesíthetik jobban a lakhatáshoz való jogot.

Csatlakozzon Ön is ahhoz a diskurzushoz, amelyben városi szakemberek és tisztségviselők osztják meg tapasztalataikat arról, hogyan lehet alternatív  lakhatási modelleket kialakítani lakosaik számára a biztonságos, megfelelő és megfizethető lakhatáshoz.

Az UIA és az URBACT projektjeiben résztvevő városok tapasztalataira építve ez az online interaktív fórum olyan innovatív megoldások és trendek bemutatására és megvitatására vállalkozik, mint például a közösségi ingatlanvagyon-kezelő társaságokban, a co-housingban vagy a lakásszövetkezetben rejlő lehetőségek.

A rendezvény célja, hogy ösztönözze a városvezetőket és az elkötelezett szakértőket az együttműködésre és a helyi szintű fellépésre. A megbeszélések hozzájárulnak az Európai Városi Menetrendnek a lakhatással kapcsolatos partnerségéhez, és további politikai ajánlások kidolgozását teszik lehetővé a lakhatáshoz való jog napirendjének nemzeti és uniós szintű kidolgozásához.

Ha részt kíván venni a webkonferencián, itt regisztráljon!

Az előadókkal kapcsolatban hamarosan jelentkezünk további információkkal.

Eredeti bejegyzés: https://urbact.eu/how-cities-can-build-alternative-community-led-housing-models