VÁROSOK A VÍRUS UTÁN – WEBINÁR Sorozat

A pandémia okozta helyzet számos nehézséget okoz a gazdaságban, az intézményekben és a lakosság életében is. Nehezebb döntéseket hozni és tervezni is, éppen ezért különösen fontos az egyszerűen adaptálható jó gyakorlatok összegyűjtése, ami a láthatóság mellett az együttműködéseket is elősegíti. Újszerű projektek, jó gyakorlatok sokasága születik meg Magyarország és a világ számos városában. A válságkezelés szakaszában ugyanakkor már nem marad idő és energia arra, hogy a városok megosszák egymással tapasztalataikat és tanuljanak egymástól. Ezt felismerve fogott össze a KÉK, a Városkutatás Kft. és a MEGAKOM Tanácsadó Iroda, akik meghívják Önöket az 5 részes, kifejezetten önkormányzatok számára készülő szakmai webinárium sorozatra.

A következő 2 esemény a járvány okozta települési kihívások kezelésére fókuszál hazai és nemzetközi jó gyakorlatok elemzése alapján.

A webináriumokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni EZEN a linken lehet az adott esemény előtti napig. Kérjük, hogy egy önkormányzattól maximum 2 fő regisztráljon, mivel a helyek száma korlátozott. A ZOOM webinárium linkjét a szervezők a regisztrációt követően küldik ki.

A ’VÁROSOK A VÍRUS UTÁN’ szakmai webinárium sorozat témakörei és időpontjai (minden esetben 15.30 órai kezdettel) a következők:

1. Június 18. csütörtök: Közterületek átalakítása és innovatív városi közlekedési megoldások. 

2. Június 23. kedd: Szociális nehézségek és lakhatási problémák újszerű megközelítésének példái. 

3. Június 25. csütörtök: A városi gazdaság, kereskedelem és vendéglátás nehézségeire való innovatív reagálások.

4. Június 30. kedd: A városi kultúra, oktatás, közművelődés, művészeti élet segítésének lehetőségei. 

5. Július 2. csütörtök: A városi kormányzás, önkormányzati gazdálkodás, közüzemek és az ingatlangazdálkodás problémáinak innovatív kezelése. 

A következő két alkalom összefoglalója a PDF mellékletben található, melyet bátran továbbítsanak az adott területtel foglalkozó kollégáknak.

Kérdéseikkel forduljanak a szervezőkhöz az info@kek.org.hu email címen.

Ha az Önök településén születtek vagy működnek olyan jó gyakorlatok, amelyekre érdemes felhívni a figyelmet, ezekről is küldhetnek információt!

Szemerey Samu (KÉK), Kézy Béla (MEGAKOM), Tosics Iván (Városkutatás Kft.)