A Budapest Kör 186. találkozója, fókuszban a TÁRSADALMI HATÁSKÖTVÉNYEK

A Budapest Kör

186. találkozója
 

2021. január 19. kedd, 19.00 órakor

ONLINE AZ INTERNETEN
 

A téma:

TÁRSADALMI HATÁSKÖTVÉNYEK
 

Előadók:

Séra Zsolt, HBH Stratégia és Fejlesztés Kft, az URBACT SIBdev projekt vezető szakértője
Ricardo Gonçalves, Fundão (Portugália) Önkormányzata, Innovációs és Befektetési Osztály koordinátora
Kárpátiné Becsi Gabriella, Kecskemét MJV Önkormányzata, a SIBdev projekt koordinátora
Felvezetés és moderálás: Tosics Iván

 
Volt már olyan érzésed, hogy szinte számolatlanul költünk társadalmi szolgáltatásokra, de nem tudjuk, hogy ezeknek mi a valós hatása? Előfordult már, hogy egy ötlet, fejlesztés megvalósítását azért tartottad reménytelennek, mert túl sok (állami, önkormányzati) intézmény volt benne érintett? Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne, ha a társadalmi problémák kezelése helyett azok megelőzésére költenénk?

Ha ezek a kérdések már megfordultak a fejedben, akkor valószínűleg érdekesnek fogod tartani a Budapest Kör következő találkozójának a témáját, a társadalmi hatáskötvényeket. Ezek lényege, hogy az állam mer innovatív lenni, új szolgáltatásokkal, modellekkel kísérletezni, ráadásul úgy, hogy ennek a pénzügyi kockázatát nem is neki kell viselni.

A téma apropóját az adja, hogy egy nemrég indult URBACT projekt, a SIBdev (Social Impact Bonds) keretében 8 város – köztük Kecskemét – foglalkozik ezzel a vadonatúj eszközzel. A társadalmi hatáskötvényeket és magát a projektet Séra Zsolt mutatja be. Ezt követően Ricardo Gonçalves számol be (angol nyelven) arról, hogy egy társadalmi hatáskötvény megvalósítása hogyan járult hozzá Fundão stratégiai céljainak megvalósulásához, és hogy ez a perifériára szorult, portugál kisváros milyen új, izgalmas fejlődési pályára állt ennek következtében. Végül Kárpátiné Becsi Gabriella beszél arról, hogy mindez miért lehet érdekes egy magyar város számára.

Az esti programhoz a következő ZOOM linken lehet kapcsolódni:
https://us02web.zoom.us/j/82469104412?pwd=ZWhUZ3NLZUdGckRFNlFrVys3Z1ZYdz09

Mindenki szeretettel várunk – az interneten:
Zsolt, Ricardo, Gabriella és Iván