Üdvözöljük Horvátországot és a horvát városokat!

Üdvözöljük Horvátországot és a horvát városokat!

Horvátország 2013. július 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz. Ilyenkor nyáron Split, Dubrovnik, Zadar nevét sokan azonosítják a kellemes napsütés, a sötétkék és csillogó tenger képével. Azonban a tengerpart idillikus ábrázolása mellett, sajnos biztos, hogy a horvát városok is jelentős számban szembesülnek hasonló problémákkal, mint más európai városok. Ezért bizonyára üdvözlik a lehetőséget - amelyet az URBACT Program kínál számukra - hogy megosszák tapasztalataikat, kérdéseiket, problémáikat másokkal olyan témákban, mint például a foglalkoztatás és növekedés, a mobilitás, az ifjúságpolitika, valamint a társadalmi innováció.

Az URBACT-tól ugyanakkor gyakorlati tapasztalatokat is nyerhetnek majd, új utakat találhatnak a várospolitika gyakorlására, az érintettek bevonására a döntéshozatali folyamatokba.
A következő URBACT Program 2014-ben indul és nyitva áll a horvát városok előtt. De addig is rendelkezésre állnak és megoszthatók az eddigi eredmények, mint például a legutóbbi tematikus tanulmányok A Holnap Városai: A Ma Feladata, amelyek a Zsugorodó Városok, Több Munkahely – Jobb Városok, Városi Fiatalok Támogatása a Szociális Innováció Útján, Megosztott Városok, Mobilitás és az Energiahatékonyság kérdéseivel foglalkoznak.
Ezek a jelentések a legjobb gyakorlatokat és esettanulmányokat vonultatják föl Milánó (Olaszország), Swindon (Egyesült Királyság), Nantes (Franciaország), Utrecht (Hollandia), valamint Lettország, Írország, Dél-Morvaország és sok más hely példáin keresztül.
 
Üdvözöljük a horvát városokat!