Regisztrálj az URBACT workshopokra az #EURégiók Hetén!

Idén a 19. Európai Régiók és Városok Hete 2021. október 11–14. között online kerül megrendezésre.

Az eseményen az URBACT előadói bemutatják jól bevált gyakorlataikat és megosztják tudásukat arról, hogy a városok hogyan tudnak szembenézni a különböző városi kihívásokkal. Ezenkívül az URBACT Titkárság képviselője bemutatja az URBACT IV programot és a városok új lehetőségeit a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozóan.

Biztosítsd helyedet az alábbi eseményeken, regisztrálj most!

 

Digitalzáció az emberekért - ez több, mint a technika

Október 13., 11:30 - 13:00 (kód: 13WS21581) A workshopot az URBACT Titkárság és Valencia városa vezeti.

ITT lehet regisztrálni.

Kíváncsi vagy arra, mit jelent a digitális átállás a városok és polgáraik számára? Akkor csatlakozz az interaktív foglalkozáshoz, és fedezd fel, hogy a városok hogyan álltak át digitális üzemmódra a fejlődés és a COVID-19 utáni helyreállítás érdekében. Hallgasd meg maguktól a városoktól, hogy miről szól a digitális átállás, és hogyan néz ki a gyakorlatban. Akár élvonalbeli intelligens város képviselője vagy, akár csak most kóstoltál bele a digitalizációba, itt megtanulhatod, hogyan lehet fokozni a digitális átállást városi szinten és hogyan működik ez különböző kontextusokban és szakpolitikai területeken.

 

Együttműködési és kutatási lehetőségek az ESPON, az Interact, az Interreg Europe és az URBACT programokkal 2021–2027 között

Október 14., 9.30-11.00 (kód: 14WS21380) Workshop az URBACT, az Interact, az Interreg Europe és az ESPON közös szervezésében.

ITT lehet regisztrálni.

A workshop az új ESPON, Interact, Interreg Europe és URBACT programokról ad tájékoztatást a 2021–2027 közötti időszakban. Az előadók beszámolnak majd a programok indulásáról, ütemtervéről, prioritásairól és intézkedéseiről - valamint a 2027-re elérni kívánt célokról és arról, hogyan segítik az európai fellendülést. Résztvevőként elmondhatod a véleményedet, illetve két kérdés-felelet programpont is segíti a szakmai vita kialakítását.

 

Innováció az igazságos városi átmenetért

2021. október 14., 11:30 - 13:00 (kód: 14WS21406) A workshopot az Urban Innovative Actions szervezi.

ITT lehet regisztrálni.

A világjárvány utáni helyreállítási terv szerint az EU hangsúlyozza mind a fenntartható, zöld fellendülés szükségességét, mind pedig a legkiszolgáltatottabb emberek - akiket a klímaváltozás és az átmeneti politikák hatásai a leghátrányosabban érintenek - támogatásának fontosságát. Ezt az elkötelezettséget rögzíti a szlogen: "Senkit sem hagyunk magára".

Figyelembe véve az éghajlati kockázatokat és azok társadalmi következményeit, az UIA projektek célja az új társadalmi-ökológiai paktum aktuális megoldásainak tesztelése. Ebben az összefüggésben kulcsfontosságú olyan gyakorlati beavatkozások és eredmények előterjesztése, amelyek inspirálhatják és elősegíthetik a helyi alapú átmenetet az EU városaiban. A műhely tehát a gyakorlati tapasztalatokra összpontosít, és online eszközökkel gyűjti össze a résztvevők véleményét, amelyek segítséget nyújthatnak a következő kérdés megválaszolásában: hogyan segítheti elő az új uniós költségvetés az utat az igazságos és zöld fellendüléshez városi szinten?

A helyi szolgáltatások és adatrendszerek innovációja segít átalakítani a régiót vagy várost, amelyben élsz

Workshop dátum és idő: 2021. október 13., 14:30-16:00 CEST

Regisztráció és információ: https://joinup.ec.europa.eu/node/704627

A workshop lehetőséget kínál, hogy megvitatásra kerüljön, hogyan képesek a helyi adatokra és technológiára alapozva adatrendszereket felépíteni és megújítani a helyi szolgáltatásokat az Európai Bizotság Kutatóközpontjának ELISE akciója és számos önkormányzat és regionális közigazgatási szerv. Bízunk benne, hogy az esemény lehetőséget nyújt a helyi és nemzeti szempontok keresztezésére, valamint többet megtudhatunk a legígéretesebb helyi szintű fejlesztésekről.

Az ELISE akció kettő tevékenységet foglal magába:

A regionális és helyi adatvezérelt megújulás a közös inteligencián és teszten keresztül

Megújító jellegű használata a helyi adatoknak és technológiának a helyi szolgáltatások javítása érdekében

 

Kövesd a közösségi média frissítéseit! @URBACT  @Euinmyregion @EU_CoR és #EURegionsWeek

Írta: Josefine Hainsworth

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/register-urbact-workshops-during-euregionsweek-2