Zöld, igazságos és produktív városok Webinar sorozat

Ahogy az aktuális, Európai Unió Városi Menetrendje (UAEU) a végéhez ér, elérkezett az idő az eredmények megosztására és a szinergiák feltárására más, kapcsolódó kezdeményezésekkel.

 

Ehhez kapcsolódóan az Új Lipcsei Charta értelmében létrehozott zöld, igazságos és produktív város dimenziónak megfelelően három webinárium -sorozat kerül megrendezésre. 

A webináriumokon jól működő városi példákat és kezdeményezéseket mutatnak be a városi ellenállóképesség fejlesztésére és az említett dimenziók helyi szintű megvalósításának előmozdítására. Az események teret adnak az eredmények megosztására, a fennmaradó kérdések és a jövőbeli lehetőségek megvitatására annak érdekében, hogy segítsenek a városoknak szembenézni kihívásaikkal és hozzájáruljanak a fenntartható városfejlesztéshez.

A webináriumokra a következő időpontokban kerül sor, 14:00 és 16:00 óra között:

A Produktív Város: 2021. szeptember 20., Pireusz URBACT város (Görögország) közreműködésével a Tech Revolution transzferhálózatból

A zöld város: 2021. szeptember 27 -én, Prato URBACT várossal (Olaszország) az URGE („körkörös építkezés”) akciótervezési hálózattól

Az igazságos város: 2021. október 4.

>>> Regisztrálni itt lehet <<<

A webináriumok az EU városfejlesztési menetrendjének 14 partnerségére vonatkozó cikksorozatán alapulnak, amelyek összekapcsolják az akciókat és tevékenységeket a kohéziós politika által támogatott egyéb releváns Európai Uniós projektekkel és kezdeményezésekkel (beleértve a Városi Innovációs Akciókat (UIA), az URBACT -ot és az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) a 7. cikk szerint részesülő városokat).

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/green-just-and-productive-cities-webinar-series