URBACT Gyermek Rajzverseny – A nyertesek pedig…

Rajzold le álmaid városát! Ez volt a témája az URBACT Gyermek Rajzversenynek, melyre az Európai Összefogás Napja keretin belül került sor. Több mint 300 URBACT partner városokból származó 6 és 12 év közötti gyermek nevezett a versenyen és rajzolta le az általa elképzelt ideális várost. Önök szavaztak kedvencükre, a nyertesek pedig a 10 éves Andrei, Alba Iulia-ból/Gyulafehérvárról, Romániából és a 9 éves Ania, Ćwiklińskiejből, Lengyelországból. Tekintse meg a rajzokat!

http://urbact.eu/uploads/RTEmagicC_aNDREI.jpg.jpg

Andrei, 10 éves, Gyulafehérvár/Alba Iulia, Románia

 

http://urbact.eu/uploads/RTEmagicC_aNIA.jpg.jpg

Ania, 9 éves, Ćwiklińskiej, Lengyelország

 
Gratulálunk mindkettejüknek! Az Európai Összefogás Napjának második része 2013. szeptember 21-én vette kezdetét. A kampányt az INTERACT szervezte, hogy rávilágítson az Európai Unión belüli összetartás fontos szerepére, céljuk pedig az, hogy bevonják az lakosságot a területi együttműködésbe.

Az esemény keretin belül szervezett az URBACT egy európai, nemzetek közötti rajzversenyt az URBACT partner városokból származó gyerekek számára.

A verseny 2013. május 15-én kezdődött. A rajzok az „Ideális városom” témára készültek, amelyeket az URBACT Titkárságra kellett elküldeni papír alapon, 2013 július 1-jéig. Nagyon köszönjük minden gyereknek, aki részt vett a versenyen. Néhány rajz igazi műalkotás volt!

4993 szavazat érkezett. A rajzok megtekinthetőek voltak Dublinban is, az URBACT Nyári Egyetem ideje alatt (2013. augusztus 29-31), a külön ennek szentelt kiállításon.

A csodálatos munkák még megtekinthetőek itt.

Bővebben: