Bioarchitektúra és Fenntarthatósági Hét 2021

Az Energia és Fenntartható Fejlődés Ügynöksége (AESS) egy nonprofit szervezet a fenntartható energiafejlesztésért, amely 1999-ben alakult az Európai Bizottság SAVE II programjának támogatásával, Modena város és tartomány kezdeményezésére, három másik alapító taggal együtt (Modena kereskedelmi kamara, az akkori META helyi multiutility és az akkori ATCM helyi közlekedési közvállalat). Az AESS tagja a ManagEnergy energiaügynökségek európai hálózatának és a RENAEL energiaügynökségek olasz hálózatának.

A Zero Carbon Cities partnerei meghívást kaptak az AESS első angol nyelvű webináriumára a BioArchitecture & Sustainability Week 2021 keretében. Az igen érdekesnek ígérkező programra ITT lehet regisztrálni.

 

2021 november 17. (szerda), 15.00 – 17.00

A KLÍMAVÁLTOZÁS KOMMUNIKÁCIÓJA

https://register.gotowebinar.com/register/232419584371884043

Az éghajlatváltozás valós, és a civil társadalom határozott elkötelezettsége alapvető fontosságú a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló kormányzati stratégiák támogatásához. Hogyan tudjuk a polgárokat és a fiatalabb generációkat rávenni arra, hogy lépéseket tegyenek és csatlakozzanak a kötelezettségvállaláshoz?

A webinárium során három nemzetközileg elismert kutató és kommunikátor fog párbeszédet folytatni egy tudományos újságíróval személyes tapasztalataikról, amelyeket klímaaktivistaként, tudósként és akadémikusként szereztek.

2021. november 24. (szerda), 10.00 - 13.00

A POZITÍV ENERGIAKÖRZETEKEN TÚL:

ÚJSZERŰ MEGKÖZELÍTÉSEK ÉS TÖRTÉNETEK AZ ÉLVONALBÓL

https://register.gotowebinar.com/register/1530592072565745675

Most minden eddiginél nagyobb szükség van a valóban fenntartható házakra, városrészekre és városokra, hogy ne csak enyhítsük az éghajlatváltozás hatásait, hanem különösen azért, hogy alkalmazkodjunk azokhoz. Ezen az ülésen először a nettó pozitív fejlesztési stratégiák elméleti kereteit vizsgáljuk meg. Ezután egy egyetemi hallgatók által vezetett NZEB Living Lab építésében szerzett tapasztalatokból fogunk tanulni, amely idővel alkalmazkodik a jelentős szerkezeti változásokhoz, és ezzel a fő alkotóelemek technológiai fejlődéséhez egyaránt. Végezetül pedig a világ különböző régióiban található, kimondottan fenntartható és regeneratív városok élvonalbeli modelljéről hallunk, amely a jövő várostervezésének új mércéjét állítja fel.

 

Írta:  Laura McIntosh

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/bioarchitecture-sustainability-week-2021