Jelöld meg ideális városod (Tag Your Ideal City) #URBACTcity – Twitter kampány indult

„Jelöld meg ideális városod” a témája az URBACT twitter kampányának, amely a 2013-as OPEN DAYS - Régiók és Városok Európai Hete - keretin belül indult el. Az OPEN DAYS 2013. október 7-10 között kerül megrendezésre. Idén különös figyelmet fordítanak a városi kérdésekre és maga a „város” fogalma áll majd a középpontban. Csatlakozzon és járuljon hozzá online kampányunkhoz azzal, hogy egy tweet keretein belül leírja milyen Ön számára az ideális város. A kampány elindult, kezdjen tweet írásba!

Az URBACT bővíteni szeretné a városi kérdésekről szóló vitákat, kiterjesztve azt a virtuális világba és bevonva egy szélesebb közösséget a közösségi médián keresztül. A Twitter lesz annak eszköze, hogy megértsük, hogyan képzeljük el az ideális várost.

Hogyan csatlakozhat?
 
Csatlakozzon és vegyen részt a folyamatban, úgy hogy egy tweet keretein belül leírja milyen az Ön számára az ideális város. Használja az #URBACTCity hashtagot és ossza meg ötleteit a közösséggel: egy rövid és tömör leírás, kulcsszavak (egy # hashtaggal előttük, hogy azonosítani tudjuk őket).

Például:  
Az "#URBACTcity #fenntartható #tiszta #bűnözésmentes #sok-munkahelyes"

Egy kapcsolódó képet is kitehet egy tweet segítségével, ha inkább vizuálisan szeretne kommunikálni írás helyett.

Mi a cél?

Célunk az, hogy összegyűjtsük a legkülönfélébb és legösztönzőbb tweet bejegyzéseket azért, hogy ebből egy olyan vitát kezdeményezhessünk, amely során több formájában is megvizsgáljuk a város fogalmát.
A mai városok dinamikusak és eltérőek, bár bizonyára van néhány közös tulajdonságuk.

Összegyűjtve az összes véleményt, amelyek az #URBACTCity hashtagon keresztül érkeztek, szembesülhetünk a benyomásokkal és ötletekkel, hogy megkérdőjelezzük és megpróbáljuk értelmezni a városi fejlődés dinamikájának komplexitását.

Városi szakértők, városlakók, diákok, szakmabeliek, fiatalok és felnőttek: mindenkit invitálunk, hogy vegyen részt ebben, hiszen minél kiterjedtebb és változatosabb a közösség, annál érdekesebb és sokszínűbb nézőpontokat kapunk!

Mi fog történni az OPEN DAYS "100 EUrban megoldás" kiállításán?

A brüsszeli OPEN DAYS alatt folytatjuk a tweet gyűjtést iPad-eken keresztül, saját, kiállítói standunknál a „100 EUrban megoldás” kiállítás keretin belül, melyet a Régiók Bizottsága szervezett saját épületében. Ezen felül a tweet-eket képernyőn is megjelenítjük majd, újraegyesítve őket egy címke-felhőben, mely egy teljes elméleti megjelenítést hoz létre az összes hozzászólásból.

Jöjjön el, nézze meg kiállításunkat. Minden egyes helyszíni tweet-ért egy helyes kitűzőt kap majd, mely tanúbizonyságot ad arról, hogy Ön törődik városaink jövőjével.

Mi lesz a jutalom?

Az összes beérkezett tweet közül, amely részt vett a kampányban, véletlenszerűen kiválasztunk egyet, és a csodás könyv, a "The City Reader" egyik példányával jutalmazzuk, mely a városi kérdésekkel és városi definíciókkal foglalkozó tanulmányok gyűjteménye.

Szóval csatlakozzon a közösséghez, ossza meg véleményét, szóljon hozzá a vitákhoz és legyen olyan inspiráló és olyan kíváncsi, amennyire csak lehetséges!

Bővebben: