URBACT e-Egyetem 2022

 

Ismét megrendezik az URBACT kiemelt kapacitásépítő rendezvényét 2022. február 1 – 3 között!

Az akciótervezési folyamat szakaszaira összpontosító 2020 e-Egyetem (e-University) után, most 2022-ben az URBACT kiemelt kapacitásfejlesztési eseménye az Akciótervezési Hálózatok útjának következő lépésével, azaz integrált cselekvési terveik végrehajtásával foglalkozik.

Az e-Egyetem az URBACT sokrétű kapacitásépítési tevékenységeinek része, amelyek 2011 óta öregbítették a program hírnevét az Európai Uniós városok képviselőinek a helyi tervek és stratégiák akciótervezésével, végrehajtásával és finanszírozásával kapcsolatos készségeinek és kapacitásainak megerősítése terén.

Mit tartalmaz az URBACT e-University program?

A fő program délelőttönként különböző formátumokban kerül megrendezésre, ahol a résztvevők különböző végrehajtási kihívások kezeléséhez szükséges útmutatásokat kapnak:

1. nap: Készülj fel az akcióra!

Hogyan véglegesítsd akcióterved és készülj fel a megvalósításra?

2. nap: A finanszírozási stratégia kidolgozása

Mennyi finanszírozásra van szükség, és hogyan lehet azonosítani a lehetséges forrásokat a finanszírozási mix kialakításához?

3. nap: Finanszírozás az irányításod alatt

Hogyan biztosíts forrásokat és hogyan szerezz támogatást a magas színvonalú finanszírozási kérelmek elkészítéséhez?

Az URBACT szakértői betekintést nyújtanak és eszközöket mutatnak be számos témában, az akciótervek véglegesítésétől kezdve a finanszírozási stratégiák kidolgozásán át a magas színvonalú pályázatok megfogalmazásáig. Ezután a résztvevők munkacsoportokban tesztelik az eszközöket, majd az e-Egyetem végeztével a helyi érdekeltekkel együtt használják azokat.

A délutáni órákban a résztvevők találkozhatnak az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának, az Európai Beruházási Banknak, a Horizont Európa - az EU fő kutatási és innovációs finanszírozási programjának -, az INTERREG-programoknak és az URBACT titkárságának képviselőivel. Lehetőség van tájékozódni a közelgő finanszírozási lehetőségekről, alternatív finanszírozási forrásokról, és a résztvevők közelebbről megismerhetik a délelőttönként bemutatott témákat. A nemzeti nyelveken tartott üléseket a nemzeti URBACT pontok is szervezik, akik a nemzeti alapokról tájékoztatják a résztvevőket és sikeres példákat osztanak meg a finanszírozásról és az intézkedések végrehajtásáról.

Kik vehetnek részt az eseményen?

Ez egy zártkörű rendezvény, amely elsősorban a 23 folyamatban lévő URBACT akciótervezési hálózatban részt vevő kedvezményezett városoknak szól. Azok számára, akik nem vesznek részt az e-University-ben, hamarosan videók és eszközök lesznek elérhetők az URBACT eszköztárban!

 

Mi a következő lépés?

Akár részt vesz, akár nem az e-University rendezvényen, csomagolja össze bőröndjét a városok képviselői számára egyedülálló személyes élményre: a 2022. június 14-16-án Párizsban megrendezésre kerülő URBACT Városfesztiválra, az URBACT első szén-dioxid-semleges rendezvényére, amelyet az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége alatt rendeznek meg.

Az URBACT Városfesztivál átfogó témája az éghajlatváltozással kapcsolatos fellépés, és az akciótervezési hálózatokban részt vevő városok gyakorlatát mutatja be a környezetvédelem, a nemek közötti egyenlőség és a digitális átállás témakörében. Emellett elindítja az URBACT IV programot, és bemutatja annak új funkcióit, valamint a hálózatok számára kiírt következő felhívás előzetesét. Végezetül az e-Egyetem folytatásaként a fesztivál megkönnyíti a résztvevők és a különböző uniós szervezetek és programok - köztük az érintett finanszírozási szervek - közötti kapcsolatfelvételt.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az e-University eszközeiről és a városi fesztiválra való regisztrációról!

Írta: Jenny Koutsomarkou

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/urbact-e-university-funding-your-fingertips