Közép- és Kelet-Európa Konferencia 2022 - Régi és új szakadékok áthidalása: Globális dinamikák és regionális átalakulások

2022. szeptember 14-17., Lipcse, Németország

A Regionális Tudományi Társaság (RSA) megrendezi 2022-es Közép- és Kelet-Európa konferenciáját (KKE), amelyre szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt. A 2022-es év folyamán egy olyan tematikus rendezvénysorozatot szervezünk, amelynek középpontjában a globális dinamika és a regionális átalakulások állnak Közép- és Kelet-Európában, a következő altémák szerint:

- (Alternatív) gazdaságok;

- EU és regionális politikák;

- politikai földrajz és Közép- és Kelet-Európa újragondolása;

- társadalmak és kultúra.

 

A 2022-es KKE-program a térség globális dinamikáját és a regionális átalakulást tervezi megvitatni. Az esemény lehetőséget biztosít a városfejlesztési projektek bemutatására, a legjobb gyakorlatok átadására, valamint a város- és regionális fejlesztés területén dolgozó szakértőkkel történő kapcsolatépítésre a közép- és kelet-közép-európai kontextusban és azon túl.

 

Konferencia előtti online panel és vitasorozat

Online esemény, időpont: március - június 2022

Négy webináriumból álló sorozat, amelyre 2022 márciusában, áprilisában, májusában és júniusában kerül sor a hónap első keddjén, 16:30-kor (közép-európai idő szerint). A regisztráció ingyenes és mindenki számára nyitott. További információk és a webináriumokra történő regisztráció ezen a linken érhető el.

 

Elő-konferencia fiatal kutatóknak

Online esemény, időpont: 2022. május 3.

Ez az esemény olyan pályakezdő kutatók számára nyitott, akik az elmúlt 5 évben fejezték be doktori tanulmányaikat. További információ az eseményről a www.regionalstudies.org/events/2022-rsa-cee-programme/#ecrevent oldalon található.

 

2022 Közép- és Kelet-Európa Konferencia

Lipcse, Németország, 2022. szeptember 14. - 17.

A 2022-es közép- és kelet-európai program csúcspontja egy 2022 szeptemberében Lipcsében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia lesz. Lehetőség van előadóként jelentkezni szekcióba, illetve várjuk az absztraktokat a négy konferenciatéma valamelyikéhez: (Alternatív) gazdaságok; EU és regionális politikák; politikai földrajz és KKE újragondolása; társadalmak és kultúra.

Csak résztvevőként is lehetőség van jelentkezni az eseményre. A konferencia programja legkésőbb 2022 júliusában lesz elérhető. További információ a www.regionalstudies.org/events/2022-rsa-cee-programme/#ceeconference oldalon található.

 

Ingyenesen elérhető különszám a KKE kutatásokról - virtuális különszám

A KKE program témáival összhangban összeállítottunk egy virtuális különszámot, amely a Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatások egy részét mutatja be, és ingyenesen hozzáférhető. A virtuális különszám a https://think.taylorandfrancis.com/rsa-central-and-eastern-europe-virtual-special-issue/ címen érhető el.

Kapcsolat

További részletekért a következő címen lehet érdeklődni: Daniela.Carl@regionalstudies.org.