Egy lépéssel közelebb URBACT IV-hez!

Ismerd meg az URBACT IV program felé tett újabb lépéseket.

Idén indul az URBACT IV Európai Területi Együttműködési program (ETE) a városok számára.

Az URBACT IV program folyamatos és új lehetőségeket biztosít majd egyre több városnak, hogy még igazságosabbá, zöldebbé és termelékenyebbé váljanak - megvalósítva ezzel a fenntartható városfejlesztésről szóló Új Lipcsei Charta jövőképét.

A főként uniós tagállamokból álló URBACT IV programozási bizottság munkáját követően az URBACT IV Együttműködési Program szövegét benyújtották konzultációra az Európai Bizottságnak. A további lépések a következők:

  1. Belső konzultáció a program tartalmáról az Európai Bizottságon belül - a különböző főigazgatóságok (DG-k) közötti szolgálatközi konzultációként ismert;
  2. Az Irányító Hatóság általi felülvizsgálat az Európai Bizottság (EB) visszajelzései és a tagállamok jóváhagyása alapján;
  3. végső benyújtás az Európai Bizottsághoz elfogadásra;
  4. Az URBACT IV Monitoring Bizottság első ülése.

Ez a folyamat várhatóan összesen 6-9 hónapot vesz igénybe, és az első URBACT IV felhívás várhatóan 2022 őszén indul.

Amint a részletek megerősítést nyernek, tájékoztatást nyújtunk mindenről, amit az új programról tudni kell - beleértve a városok hálózatai számára továbbra is biztosított lehetőségeket a közös témákban történő együttműködésre, kiemelten kezelve a zöldítést, a nemek közötti esélyegyenlőséget és az innováció átadását.

Addig is írd be a naptáradba a 2022-es URBACT Városfesztivál időpontját, amely 2022. június 14-16. között kerül megrendezésre Párizsban. Ezen az eseményen lehet a legtöbbet megtudni a jövőbeli programról, és nagyszerű lehetőség kínálkozik majd partnerségek és az új program keretében működő URBACT hálózatok kiépítésére!

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/urbact-iv-moves-step-closer