Meghívó: NKFIH rendezvénye a Horizont Európa városi pályázatokról

Tisztelt Érdeklődő!

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Városi Misszió első felhívása (100 európai város elköteleződése a klímasemlegesség 2030-ig történő megvalósítása iránt) 2022. január 31-én hatalmas érdeklődés közepette zárult le. Összesen 377 város adta be a jelentkezését, köztük több magyar város is.  A következő hetek során tehát szakértői bizottság fogja értékelni a benyújtott jelentkezéseket és kiválasztani azt a 100 várost, aki részt vehet a programban. A hivatalos eredmény márciusban várható.  

Azonban addig sem maradnak lehetőség nélkül az érdeklődő városok és városfejlesztéssel foglalkozó intézmények, hiszen a Misszió keretein belül további olyan pályázati lehetőségek nyíltak meg, amelyek támogatják az önkormányzatokat és más városi szereplőket a városok klímasemlegességének elérésében. A városokkal kapcsolatos felhívások kiemelt témái a fenntartható várostervezés, a városi tömegközlekedés innovációs potenciáljának kiaknázása, tiszta energia körzetek kialakítása (Positive Clean Energy Districts – PED) és a globális együttműködés a városi klímasemlegesség elérése érdekében.

Ehhez kapcsolódóan a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 2022. február 11-én online információs rendezvényt szervez a Horizont Európa pályázati lehetőségeinek bemutatására. A konkrét felhívások ismertetésén kívül a program részét képezi Dr. Matolcsy Károly, az ÉMI Nemzetközi Tudományos Főmunkatársának előadása is, aki a Horizont Európa pályázati és projekttapasztalatait osztja meg a hallgatósággal. Az ÉMI régóta és nagyon sikeresen vesz részt nemzetközi kutatás-fejlesztési pályázati projektekben, konzorciumi partnereként és koordinátorként is, sok esetben városok szakmai partnereként. 

További információk, program és a regisztráció az alábbi linken érhető el.

 

Üdvözlettel,

Nemzeti URBACT Pont