UIA Sevillában – Mit tehetnek az EU városai az igazságos átmenet és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében?

Az UIA (Urban Innovative Actions) és Sevilla városa kétnapos rendezvényt szervez április 27-28-án, hogy megvitassák, hogyan járulhatnak hozzá az uniós városok a zöld és igazságos átmenethez, valamint, hogy az ellenálló városok építését segítő konkrét kísérleteket mutassanak be. Nagyon fontos, hogy a gyakorlatban megvalósítható beavatkozásokat és eredményeket mutassunk be az európai városok helyalapú átmenetének ösztönzése és előmozdítása érdekében.

Regisztrálni ITT lehet!

Milyen témák várhatók?

Az eseményen polgármesterek és városok szólalnak fel a városi stratégiák és az új megoldások fontosságával kapcsolatban, amelyek nélkülözhetetlenek a jól alkalmazkodó és az éghajlatváltozással szemben ellenálló, ugyanakkor senkit sem hátráltató városok eléréséhez. Ez egyben lehetőség arra is, hogy hasznosítani lehessen az UIA hat olyan projektjének eredményeit és ismereteit, amelyek azonnali szükségletekkel foglalkoznak, és olyan eszközökkel ruházzák fel magukat, amelyekkel a városi szöveten keresztül kezelhetik az éghajlatváltozás következményeit.

Mikor lesz az esemény? A rendezvény hivatalosan április 27-én kezdődik és április 28-án kora délután zárul.

Ki vehet részt? Városi szakember vagy? Az Irányító hatóságtól jössz? Esetleg helyi, regionális vagy nemzeti szintű döntéshozó vagy? Talán akadémikus vagy egyszerűen csak éghajlatváltozási aktivista? Ez az esemény mindannyiótonak szól!

Hogyan vehetsz részt? Csatlakozz hozzánk személyesen Sevillában, hogy értékes vitákat, műhelymunkákat és inspiráló előadásokat hallgathass meg az igazságos városi átmenetekről és arról, hogyan lehet a városokban az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás során újítani. De ELŐSZÖR, regisztrálnod kell.

Hol lesz a rendezvény? Az eseményt az Isla de Cartujában található Cartuja Center Cite rehabilitált városi területen tartjuk. Ez a Cartuja Qanat innovatív városi átalakítási projekt társadalmi katalizátorként támogatott stratégiai helyszíne, amely bevonja Sevilla városának teljes ökoszisztémáját ebbe az átalakításba.

 

Nézd meg a tervezett üléseket, műhelymunkákat és beszélgetéseket!

Tervezett program: