3 jó ok, hogy részt vegyél a 11. Városi Világfórumon

Az ENSZ-HABITAT (Egyesült Nemzetek Szervezetének Emberi Települések Programja) 2022. június 26-30. között 11. alkalommal rendezi meg a World Urban Forumot (WUF) Katowicében (Lengyelország) a lengyel Pénzalapok és Regionális Fejlesztési Minisztériummal és Katowice városával közösen. A "Változtassuk meg városainkat egy jobb jövőért" című rendezvénnyel a WUF célja, hogy bemutassa a jelenlegi és jövőbeli városi trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.

 

Legalább három jó okod van arra, hogy június 22-ig regisztrálj a WUF-ra:

  1. Inspirálódj a legújabb városi trendekből, az EU városainak jó gyakorlataiból.

A lengyel Pénzalapok és Regionális Fejlesztési Minisztérium, valamint a Lengyel Város- és Regionális Fejlesztési Intézet összeállított egy Európai Pálya programot, amelyet a fenntartható urbanizáció európai dimenziójának és a városok igazságos átalakulásának szentelt.

A több párhuzamos szekció közül íme egy rövid válogatás:

Június 28.

11.30-13.00: "Amikor a helyi akciók találkoznak a nemzeti támogatással" , az URBACT és Tallinn városa szervezésében, az Európai Pálya program keretében.

Ebben a szekcióban megtudhatjuk, hogy az olyan uniós városok, mint Tallinn (Észtország), Jihlava (Csehország), Glasgow (Nagy-Britannia) és Espoo (Finnország) hogyan alkalmazzák helyi szinten az Fenntartható Fejlődési Célokat (SDG), és milyen nemzeti támogatás teszi lehetővé számukra, hogy sikeresen végrehajtsák az igazságosabb és inkluzívabb jövő érdekében hozott intézkedéseiket.

Június 29:

9.00-12.00: Az URBACT által a WUF program keretében szervezett képzés: "Milyen a nemek közötti egyenlőséget szolgáló város és hogyan tehetjük városunkat ilyenné".

A képzés a nemek közötti egyenlőtlenségre és egyenlőségre vonatkozó példák bemutatásával kezdődik az EU városaiban. Ezután áttekintést ad a nemek közötti egyenlőségnek a fenntartható városfejlesztési folyamatokba (beleértve a közbeszerzéseket is) való integrálására szolgáló eszközökről és módszerekről. A képzés lehetővé teszi a résztvevők számára egy eszköz kipróbálását is az egymástól való tanulási környezetben. A végső cél az, hogy a résztvevők, akik megjelentek ezen a foglalkozáson, továbbadják a képzést kollégáiknak, és közösen dolgozzák ki saját elképzeléseiket a nemek közötti egyenlőségről városukban vagy településükön.

  1. Tudd meg, mi történik más, nem uniós városokban és kontinenseken!

Június 28:

14.30-16.00: Hogyan valósítható meg a fenntartható, inkluzív és részvételi városfejlesztés? Tanulságok afrikai és európai városok tapasztalataiból, az ASTON hálózat és az URBACT által szervezett hálózatépítő szekcióban.

A szekció bemutatja, hogy az afrikai és uniós városok hogyan alkalmazták a részvételi, integrált és eredményorientált megközelítéseket helyi politikáik kialakítása során, és hogy a kísérletezés hogyan bizonyult hasznos útmutatónak. Ezeket a megközelítéseket bármilyen város alkalmazhatja, legyen az kicsi vagy nagy, bárhol a világon.

  1. Hálózatépítés

A WUF11-re 10 000 résztvevőt és vendéget várnak, akik nemzeti, regionális és helyi kormányzatokat, akadémikusokat, üzleti vezetőket, közösségi vezetőket, várostervezőket képviselnek.

Több szervezet várja majd a résztvevőket standjainál az "Urban Expo"-n, egy külön erre a célra kialakított kiállítótérben. A két éve tartó utazási korlátozások után ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy személyesen találkozzanak a jövőbeli felhívások, projektek és közös kezdeményezések lehetséges partnereivel, de arra is, hogy felfedezzék a meglévő vagy a közeljövőben megjelenő finanszírozási lehetőségeket.

Az URBACT titkárságának tagjai jelen lesznek az Urban Expo URBACT standjánál, hogy tájékoztassák a résztvevőket az URBACT IV program újdonságairól és a 2022 októberében induló, akciótervezési hálózatokra vonatkozó következő felhívásról.

Benyújtotta: Josefine Hainsworth

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/3-good-reasons-attend-11th-world-urban-forum