A VAU virtuális vásár segítségével könnyű felfedezni Võru városát

Võru az első észtországi település, amely virtuális börze keretében mutatja be a város értékeit, jellegzetességeit. A "Võru avatud uksed - VAU" ("Võru nyitott ajtói") online környezet a város vonzó lakókörnyezetéről, helyi vállalkozásairól és szervezeteiről nyújt hasznos tudnivalókat. Ehhez létrehoztak egy honlapot, ahol összegyűjtöttek minden lényeges információt Võruban található ingatlanokról, munkahelyekről, a város oktatásáról, iskolán kívüli tevékenységeiről, látnivalóiról stb.

Võru egyike annak a nyolc városnak, amely részt vesz az URBACT "Find Your Greatness" (Találd meg a nagyszerűséged) nevű márkaépítő projektben. A projekttevékenységek célja a helyi élet fellendítése és annak elsajátítása, hogyan lehet jobban kiemelni Võru város meglévő erősségeit a marketingben.

A projektcsapat elmondása szerint a Võru virtuális kiállítás ötlete a közösségi bevonással kapcsolatos találkozók és interjúk során összegyűjtött ötleteken alapul. Szükség volt egy olyan lehetőség megteremtésére, amely jobban kihangsúlyozza Võru város lakókörnyezetének erősségeit, és segíti a helyi vállalkozások és szervezetek marketingjét. A cél az, hogy közösen javítsák Võru városról, mint a fiatalok és a gyermekes családok számára vonzó lakóhelyről kialakult képet.

A weboldalon látható információkat különböző ismert észt portálokról gyűjtötték össze, mint például a Visit Estonia, az Észt Munkanélküliségi Biztosítási Alap, a kv.ee (ingatlanok) és más honlapok. Võru város valamennyi vállalkozása és szervezete reprezentatív virtuális standot hozhat létre a kiállítási környezetben. Aki információkat szeretne hozzáadni a következő e-mail címen veheti fel a kapcsolatot : marianne.mett@voru.ee.

A virtuális kiállítás első kampánya arra invitálta a látogatókat, hogy élvezzék a nyarat Võruban, illetve arra, hogy megtapasztalják a város életének mindennapi örömeit. Võru egyszerre képes megragadni mindkettőt - az idilli vidéki élet varázsát és a város kényelmét. A virtuális kiállítási környezet folyamatosan változik - a nyár végén az oktatás és a tanórán kívüli tevékenységek kerülnek a középpontba.

A projektet az URBACT program támogatja, amelynek célja a fenntartható integrált városfejlesztés támogatása az európai városok és városi térségek között.

A VAU virtuális kiállítás az alábbi linken érhető el: https://www.onlineexpo.com/ee/vau/.

Írta: Liviu Stanciu

Eredeti cikk angol nyelven: https://urbact.eu/virtual-fair-vau-makes-it-easier-discover-v%C3%B5ru-city