Európai Régiók és Városok Hete 2022

A 20. Európai Régiók és Városok Hete rendezvény elsősorban online formában lesz megrendezve 2022. október 10-13. között.

Regisztrálj az URBACT szekciókra az #EURegionsWeek eseményen! Ahogy eddig is, az URBACT számos online szekciót indít. További információt találsz ebben a hírben, érdeklődésed szerint foglalj helyet online most:

Készülj fel az URBACT új felhívásaira, akciótervezési városhálózatok alakítására! Az URBACT Titkárság információs panelt szervez 2022. október 11-én 16:00-17:00 között (kód: 11INFO22216).

ITT lehet regisztrálni.

Az első URBACT IV Akciótervezési hálózatok 2023. januárjában fognak elindulni.

Csatlakozz ehhez az infopanelhez, ha helyi vagy regionális szervezet képviselője vagy, hogy:

-Többet tudjálaz URBACT IV újdonságairól és közelgő tevékenységeiről.

-Megértsd, mit jelent egy Akciótervezési hálózat tagjának lenni.

-Megértsd, az eddigi hálózatokban részt vettvárosok tapasztalatait mintázva milyen eredményeket és hasznokat lehet elérni helyi szinten.

-Tégy fel kérdéseket az URBACT Titkárság tagjainak.

Speaker: Adele Bucella, Program és Projektcsoport Vezető

Moderátor: Sally Kneeshaw, URBACT programszakértő

Nemzeti szinten két város között hogyan valósul meg a jógyakorlat transzfer? Ismerd meg az URBACT pilot projekteket.

Workshop az URBACT Titkárság és az Olaszországi Önkormányzatok Nemzeti Szövetsége rendezésében 2022. október 11-én 09:30-11:00 között (kód: 11WS22224)

ITT lehet regisztrálni.

2021. júniusa óta az URBACT öt Nemzeti Jógyakorlat Átadási Kezdeményezést indított el Csehországban és Szlovákiában, Észtországban, Írországban, Olaszországban, valamint Szlovéniában. Az öt kezdeményezés hasonló jógyakorlat átadást kísérel meg országon belüli városok között, mint amilyen eddig az URBACT módszer szerint, más európai országok városai között zajlott.

A workshop lehetőséget biztosít a párbeszédre a transzfer gyakorlatról nemzeti szinten és ajánlásokat nyújt olyan nemzeti érdekelteknek (hatóságok, intézmények, szövetségek stb.) akik hasonló séma alapján terveznek intézkedni.

Résztvevők: Simone d’Antonio (Olaszországi Városok és Önkormányzatok Egyesülete) – Nemzeti URBACT Pont és Nemzeti Jógyakorlat Átadási Kezdeményezés koordinátor, Olaszország; Leonora McConville, Sligo Városa (Írország); Jenny Koutsomarkou, URBACT Titkárság Partnerségért Felelős koordinátor és Nemzeti Jógyakorlat Átadási Kezdeményezés koordinátor.

A városok és önkormányzatok hálózatai, mint út a tudás és az innováció átadására

Workshop a Lengyel Nemzeti URBACT Pont és a Lengyelországi Regionális Politika és Fejlesztési Alapok Minisztériuma társrendezésében 2022. október 11-én 16:30-18:00 CET között (kód: 11WS22313)

ITT lehet regisztrálni.

Hozzá járult-e a Városi Agenda az EU és az URBACT Program nemzeti szintű hálózatépítéséhez és hogyan? Megszólalnak a nemzeti hálózatok tagjai, a lengyel Városi Partnerségi Kezdeményezés és a portugál Cirkuláris városhálózatok - InC2. Szintén szó esik az eredményes és hatékony városhálózat építés kulcs elemeiről és arról, hogyan tudjuk tovább fejleszteni azokat.

Résztvevők: Wiktoria Saganowska, Regionális Politika és Finanszírozás Minisztériuma - Lengyelország; Fernando Rosa, Klímaváltozás és Környezeti Minisztérium – Portugália; Monika Sasin, Malbork Városa; Céline Ethuin, URBACT Titkárság.

Moderátor: Aldo Vargas-Tetmajer, Lengyel Nemzeti URBACT Pont

Régiók és városok közötti együttműködés építés a krízis helyzetek rugalmas kezelése érdekében

Workshop az URBACT, az Interact, az Interreg Európa és ESPON társszervezésében 2022. október 13-án 09:30-11:00 CET között (kód: 13WS22342)

ITT lehet regisztrálni.

A régiók és városok hogyan tudják használni a négy nemzetközi Interreg programot a 21. század krízis helyzeteinek sikeres leküzdése érdekében? A zöld átállástól a foglalkoztatásig és a migrációtól az egészségügyig, a területi összetartás az EU Szent Grálja.

Ebben a szekcióban a négy Interreg program konkrét példákat mutat számunkra, amelyek segítenek a helyi és a regionális szervezeteknek a rugalmas környezetet kialakításában, az ellenálló képesség erősítésében, valamint gazdaságuk és polgáraik támogatásában.

Résztvevők: Sabrina Abdi, URBACT Menedzsment; Petra Masácová, Interact Menedzsment Szervezet vezetője; Wiktor Szidarowski, ESPON Program Igazgató és Thiemo Eser, ESPON EGTC Menedzsment Hatóság; Erwin Siweris, INTERREG EUROPE Program Igazgató

Moderátor: Marta Rosa, ESPON finanszírozási szakértő

Többszintű kormányzás a városi fenntartható fejlődési stratégiákért NON METRO PLUS és URBACT

Workshop az Olaszországi Területi Kohézió Ügynökség és az Olaszországi Önkormányzatok Nemzeti Szövetsége (ANCI) társszervezésében 2022. október 11-én 14:30-16:00 CET között (kód: 11WS22447)

ITT lehet regisztrálni.

Ez a workshop bemutatja a városokra irányuló nemzeti programok erősségeit. A workshop az NP METRO 21-27 Olasz Nemzeti Program tapasztalataival kezdődik, a többszintű program kormányzási struktúra evolúciójának feltárásával, tekintettel a digitális és ökológiai átállásra, szociális innováció és körkörösség kihívásaira. A nagy és közepes méretű olasz városok eszközeikkel hozzáadott értéket képesek nyújtani az EU Városi Agenda többszintű dimenziójához.

Kövesd a fejleményeket, a közösségi média tartalmakat: @URBACT @Euinmyregion @EU_CoR és #EURegionsWeek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eredeti cikk angol nyelven: https://urbact.eu/european-week-regions-and-cities-2022