Régiók és Városok Európai Hete 2022

Az eseményt 2022. október 10-13. között rendezik, főként online formában.

Regisztrálj most az URBACT szekciókra az #EURegionsWeeken!

Mint mindig, az URBACT több online szekción is jelen lesz. Tudd meg a részleteket és foglald le online a helyedet még ma:

 

Készülj fel az akciótervezési hálózatok számára kiírt új URBACT felhívásra!

Október 11., 16:00-17:00 (kód: 11INFO22216), az URBACT titkárság által szervezett tájékoztató ülés.

Regisztráció ITT!

Az URBACT IV első felhívása az akciótervezési hálózatok számára 2023 januárjában lesz meghirdetve.

Ha helyi vagy regionális hatóságot is képviselsz, itt a helyed, hogy:

  • Többet megtudj az URBACT IV újdonságairól és a közelgő tevékenységekről.
  • Megértsd, mit jelent egy akciótervezési hálózathoz tartozni.
  • Megtudd, milyen eredményekkel és előnyökkel járhat helyi szinten, a hasonló hálózatokban korábban részt vevő más városok tapasztalatainak megismerése.
  • Kérdéseket tehetsz fel az URBACT titkárság tagjainak.

Előadók: Adele Bucella, a projektek és programozás egység vezetője.

Moderátor: dr: Sally Kneeshaw, URBACT szakértő. 

 

Hogyan lehet a bevált gyakorlatokat nemzeti szinten átvinni egyik városból a másikba? Az URBACT pilot projektek tanulságai

2021. október 11., 09:30 - 11:00 (kód: 11WS22224) Az Olasz Önkormányzatok Országos Szövetsége és az URBACT titkársága által szervezett workshop.

Regisztráció ITT!

2021 júniusa óta az URBACT öt nemzeti gyakorlatátadási kezdeményezést indított el kísérleti jelleggel a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, Észtországban, Írországban, Olaszországban és Szlovéniában. A kezdeményezéseket az URBACT-hálózatok inspirálták, amelyek lehetővé teszik a jó gyakorlatok átadását egyik uniós városból a másikba. Az öt kezdeményezés célja, hogy ugyanezt nemzeti nyelven tegye meg az adott ország városaival.

A workshop lehetővé teszi a nemzeti szintű átadás módszerének megvitatását, és ajánlásokat fogalmaz meg a hasonló rendszereket létrehozni kívánó nemzeti hatóságok számára.

Előadó: dr: Simone d'Antonio, Olasz Városok és Önkormányzatok Szövetsége - koordinátor, Nemzeti URBACT Pont és Nemzeti Gyakorlatátadási Kezdeményezés, Olaszország; Leonora McConville, Sligo városa (Írország); Jenny Koutsomarkou, az URBACT Titkárság partnerségi referense és a Nemzeti Gyakorlatátadási Kezdeményezések koordinátora.

 

A városok és települések hálózatba szerveződése a tudás és az innováció átadásának egyik eszközeként

Október 11., 16.30-18.00 CET (kód: 11WS22313), a lengyel Fejlesztési Alapok és Regionális Politika Minisztériuma és a lengyel Nemzeti URBACT Pont közös szervezésében megrendezett workshop.

Regisztráció ITT!

Tudj meg többet a helyi, nemzeti és uniós szintű hálózatépítés előnyeiről! Hozzájárult-e és hogyan az EU városfejlesztési menetrendje és az URBACT program a nemzeti hálózatépítéshez? Lehetőség lesz meghallgatni a nemzeti hálózatokért és a hálózatokban dolgozó gyakorlati szakembereket, például a lengyelországi Partnerségi Városok Kezdeményezést és a körkörös városi hálózatokat (InC2) Portugáliában. Megvitatjuk továbbá a hatékony és eredményes városi hálózatépítés kulcstényezőit, és azt, hogy hogyan javíthatjuk azt.

Előadóink: dr: Wiktoria Saganowska, Lengyel Alapok és Regionális Politika Minisztériuma; Fernando Rosa, Portugál Környezetvédelmi és Éghajlatváltozási Minisztérium; Monika Sasin, Malbork városa; Céline Ethuin, URBACT titkárság;

Moderátor: dr: Aldo Vargas-Tetmajer 

 

Lehetőségek feltárása és a városok fejlesztése: hogyan segíti a CSR a fenntartható városfejlesztést?

Október 12., 11.30-13.00 CET (kód: 12WS22338), a Cities4CSR URBACT hálózat által szervezett workshop.

Regisztráció ITT!

Gondolkoztál már azon, hogy mi is az a vállalati társadalmi felelősségvállalás? Mi a helyzet a számtalan lehetőséggel, amely akkor nyílhatna meg, ha össze lehetne egyeztetni a polgárok igényeit a városában rejlő CSR-potenciállal? Ha igennel a válaszod, akkor ez a workshop neked való.

A Cities4CSR projekt 10 nagy és kis európai város számára tette lehetővé, hogy a CSR révén meglepő módon lépjenek kapcsolatba a legfontosabb helyi érintettekkel. Csatlakozz, hogy megtudd, hogyan dolgoznak a városok a helyi CSR-rel a gyümölcsöző tapasztalatcserék révén.

Előadók: Városok és városok: Vitor Carvalho Marques, Guimarães önkormányzata (Portugália); Antonio Gomariz Pastor, Molina de Segura önkormányzata (Spanyolország); Chiara Minotti, Milánó önkormányzata (Olaszország); Teodora Polimerova, Szófia önkormányzata (Bulgária); és Steffen Wetzstein. 

 

Az együttműködés a válsággal szemben ellenálló régiók és városok kialakításában segít

Október 13., 9.30-11.00 CET (kód: 13WS22342), az URBACT, az Interact, az Interreg Europe és az ESPON által közösen szervezett workshop.

Regisztráció ITT!

Hogyan használhatják a régiók és városok a négy régióközi Interreg-programot a 21. század egymást követő válságainak kihívásaira? A zöld átállástól a foglalkoztatásig, a migrációtól a közegészségügyig a területi konvergencia az EU szent grálja.

Ez az ülés konkrét példákat mutat be a négy program keretében megvalósuló együttműködésre, amelyek segítik a helyi és regionális hatóságokat abban, hogy növeljék ellenálló képességüket, és támogassák gazdaságukat és polgáraikat.

Előadók: dr:  Sabrina Abdi, URBACT irányító hatóság; Petra Masácová, az Interact irányító hatóság vezetője; Wiktor Szidarowski, ESPON programigazgató és Thiemo Eser, ESPON EGTC irányító hatóság; Erwin Siweris, INTERREG EUROPE programigazgató.

Moderátor: dr: Marta Roca, az ESPON pénzügyi szakértője 

 

Többszintű kormányzás a fenntartható városi fejlesztési stratégiákért NOP METRO PLUS és URBACT

Október 11., 14.30-16.00 CET (kód: 11WS22447), az Olasz Területi Kohéziós Ügynökség és az Olasz Önkormányzatok Nemzeti Szövetsége (ANCI) által közösen szervezett műhelytalálkozó.

Regisztráció ITT!

Ez a műhelybeszélgetés a városoknak szóló nemzeti program jelentőségét vizsgálja. A workshop az NP METRO 21-27 olasz nemzeti program tapasztalataiból indul ki, és a többszintű program irányítási struktúrájának alakulását vizsgálja a digitális és ökológiai átmenet, a társadalmi innováció és a körforgás kihívásai tekintetében. A nagyvárosi és közepes méretű városok olasz eszközei hozzáadott értéket jelenthetnek a többszintű dimenzióban megvalósuló várospolitikák uniós menetrendjéhez.

Maradj kapcsolatban a közösségi médiában a @URBACT @Euinmyregion @EU_CoR és az #EURegionsWeek oldalon.

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/european-week-regions-and-cities-2022