Városok Fóruma - 2023. március 16-17.

Együtt a zöld és igazságos városokért! Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága várja az érdeklődőket a kétévente megrendezésre kerülő nagyszabású eseményre Torinóba (Olaszország).

A Városok Fóruma a kohéziós politika városi dimenziójáról, az EU városfejlesztési menetrendjéről, a városok szerepéről az európai zöld megállapodás végrehajtásában, a 2030-ig szóló területfejlesztési menetrend városi dimenziójára adott uniós válaszról, valamint a városok támogatására kidolgozott új uniós szintű kezdeményezésekről szóló eszmecserék helyszínéül és időpontjául szolgál.

A 2023-as év a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós kohéziós politika végrehajtási szakaszának kezdetét jelenti, a zöld és digitális átállással együtt járó új kihívások, valamint a területeket az elmúlt években sújtó válságok fényében. Miközben a világjárványt követően számos ágazat újjáéledésének lehetünk tanúi, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó új demográfiai és gazdasági kihívásokkal kell szembenéznünk. Ezekben a nehéz időkben a támogatás, a párbeszéd és az együttműködés fontosabb, mint valaha, annak érdekében, hogy senkit és semmit ne hagyjunk lemaradni.

A VÁROSOK FÓRUMÁNAK 5. kiadása arra törekszik, hogy a fenntartható városfejlesztésnek helyet biztosítson, ahol az aktuális városi kihívásokról és a rendelkezésre álló megoldásokról lehet tájékozódni.  A rendezvény lényegében a városok zöld átmenetére hívja fel a figyelmet, miközben megerősíti a társadalmi befogadás alapvető uniós célkitűzését. A rendezvény célja továbbá a kis- és középvárosok, valamint a funkcionális területek szerepének megerősítése a helyi kihívásokra adandó helyalapú válaszok megoldása érdekében. 

További információ érhető el ITT.

 

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/events/cities-forum-2023