MEGHÍVÓ - Természet-alapú megoldások magyarországi hálózatának nyitórendezvénye KEHOP plusz kedvezményezetti- és műhelytalálkozó

A Miniszterelnökség Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága  és az ICLEI (Local Governments for Sustainability) szeretettel meghívja 2022. október 18-i (kedd) rendezvényére, amelyre a Budapest Kongresszusi Központban, valamint online formában kerül sor. 

A rendezvény célja a természetalapú megoldásokkal kapcsolatos tudás megosztása, valamint az ilyen típusú beruházások finanszírozási lehetőségeinek bemutatása. A rendezvényen lehetőség nyílik kapcsolatépítésre és közös gondolkodásra is.

A konferencia témájában kevésbé jártas érdeklődőknek ajánljuk az itt található rövid ismertetőt.

A program és a menü alább olvasható, ugyanakkor mellékletben is küldjük a rendezvényre szóló meghívót, amely tartalmazza a rendezvény programját. A későbbiekben kerül megküldésre a részletesebb program a regisztrált résztvevőknek, illetve a videokonferencia technikai részletei az online résztvevőknek.

 

PROGRAMTERVEZET:

9:00 - 9:30 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

9:30 - 10:30 KÖSZÖNTŐBESZÉDEK, NYITÓ ELŐADÁSOK

10:30 - 12:00 BEVEZETÉS A TERMÉSZETALAPÚ MEGOLDÁSOKBA - KOMPLEX ESETSZIMULÁCIÓ ÉS ÖNKORMÁNYZATI JÓ GYAKORLATOK HAZAI ÉS NEMZETKÖZI PROJEKTEK (LIFE, INTERREG, URBACT) KEDVEZMÉNYEZETTJEINEK RÉSZVÉTELÉVEL

12:00 - 13:00 EBÉD

13:00 - 13:30 TEAM HUB BEMUTATKOZÁS ÉS BEVEZETŐ A MŰHELYMUNKÁHOZ

13:30 - 16:00 PÁRHUZAMOS MŰHELYMUNKA 3 HELYSZÍNEN - NEMZETKÖZI FORRÁSOK - INTERREG / URBACT / LIFE PROJEKTGENERÁLÓ WORKSHOP - KEHOP+ PROJEKTGENERÁLÓ WORKSHOP - TEAM HUB TEVÉKENYSÉGEK TERVEZÉSE

16:00 - 16:30 ÖSSZEGZÉS, ZÁRSZÓ

REGISZTRÁCIÓ:

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az itt található űrlap kitöltésével lehetséges.

A regisztráció határideje 2022. október 5.

A rendezvényen személyes részvételre 150 fő részére biztosítunk lehetőséget. A regisztráció során megadott email címre a későbbiekben további részletes tájékoztatást küldünk az esemény programjáról, pontos menetéről, valamint az online csatlakozási lehetőségről.

Amennyiben a rendezvényt illetően kérdésük lenne, a zoldkek@tfm.gov.hu e-mail címre szíveskedjenek küldeni.

 

A TERMÉSZET-ALAPÚ MEGOLDÁSOK MAGYARORSZÁGI HÁLÓZATÁRÓL:

A Természet-Alapú Megoldások Magyarországi Hálózata, vagyis a TeAM HUb a természetalapú megoldások széleskörű magyarországi elterjesztése ügyében elkötelezett szervezetek és egyének szakmai közössége. A természetalapú megoldások az ökoszisztémák védelmét, helyreállítását, a velük való fenntartható gazdálkodást szolgálják. Ezáltal kulcsszerepet játszanak a klímaváltozás hatásainak mérséklésében, hozzájárulnak a szélsőséges időjárási események és természeti csapások miatti károk elkerüléséhez, a víz- és élelmiszerbiztonsághoz, valamint az egészséges és élhető városi környezet fenntartásához. A természetalapú megoldások alkalmazásával kapcsolatos szakmai, műszaki, finanszírozási és üzemeltetési ismeretek Magyarországon még kevéssé elterjedtek. A TeAM HUb célja, hogy fórumot biztosítson a természetalapú megoldásokkal kapcsolatos hazai és nemzetközi tudás, tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására, valamint ösztönözze a kormányzati, önkormányzati, szakmai és civil szereplők közötti párbeszédet és együttműködést a természetalapú megoldások széleskörű gyakorlati alkalmazása érdekében. Nyitórendezvényünkön alkalmat kívánunk biztosítani az önkormányzati vezetőkkel, településfejlesztési szakemberekkel, tervezőkkel való személyes találkozásra, a természetalapú megoldásokról szóló ismeretek bővítésére, a fejlesztési igények és finanszírozási lehetőségek megismerésére, valamint a TeAM HUb jövőbeni tevékenységeinek meghatározását segítő közös gondolkodásra. A Természet-Alapú Megoldások Magyarországi Hálózatáról itt olvashat bővebben. Híreinkről, eseményeinkről a @TEAM.HUB.BURST facebook oldalon tájékozódhat.

CsatolmányMéret
PDF icon TeamHUB_KEHOP_Plusz_meghivo_20221018.pdf304.06 KB