Magyar nyelvű URBACT Eszköztár - Útmutató a részvételen alapuló akcióterv-készítéshez - letölthető

Elkészült az URBACT Helyi Támogató Csoport Eszköztár magyar nyelvű frissített verziója. A kiadvány hasznos segítséget nyújt a részvételen alapuló helyi akcióterv elkészítéséhez.

A segédlet a korábbi tapasztalatok alapján aktualizálódott, hogy segítse a városokat a Helyi Támogató Csoportok hatékony működtetésében és a Helyi Akcióterv kialakításában.

Iránymutatók és eszközök a Helyi Támogató Csoportok számára

Az Eszköztár olyan irányvonalakat és eszközöket mutat be, amelyek hasznosnak bizonyultak a városi érintettek együttműködése során, az elemzések és a javaslatok közös elkészítéséhez. A segédlet iránymutatást nyújt, nem kíván túl távlati vagy korlátozó lenni. Ahogyan az előszóban olvasható, Európa szerte sok munkakultúra létezik és a részvételnek is különféle megközelítései vannak. Minden egyes URBACT Helyi Támogató Csoport más-más problémával áll szemben, az eszközöket és a munkamódszereket is az adott körülményekhez kell igazítani.

A 2 részből álló kiadvány végig vezeti az olvasókat azokon a lépéseken, amelyek egy Helyi Támogató Csoport felépítéséhez és a Helyi Akcióterv közös elkészítéséhez szükséges.

Az első részben az érdekeltek bevonása, a Helyi Támogató Csoport közös munkája, az akciótervezés, a tapasztalatcserék, valamint a készségfejlesztés követhető nyomon.

A második fejezetben a tervezés segítését szolgáló mellékletek találhatók többek között az érdekeltek elemzéséhez, a problémafa kialakításához, valamint az akciótábla elkészítéséhez.
 
Bővebben:
 
            URBACT Helyi Támogató Csoport Eszköztár – PDF – URBACT weboldal