Pályázati kiírás az EU városai számára: URBACT Jó Gyakorlat Város cím elnyerése

Az URBACT az EU valamennyi városát felhívja, hogy mielőbb jelentkezzen az URBACT Jó Gyakorlat Város cím elnyerésére, mert a határidő 2017. március 31.

A decemberben kiírt pályázat díja a fenntartható, integrált városfejlesztés jó gyakorlatait ünnepli, és közzéteszi a győztes megoldásokat, hogy Európa többi városa is alkalmazhassa ezeket.

A jelentkezés egyszerű, interneten néhány óra alatt megtehető.

Adele Bucella, az URBACT Projekt és Program Osztály vezetője szerint „az URBACT Jó Gyakorlat Város cím olyan európai városok fémjelzője lesz, akik megosztják egymással a valóban működő, egyszerű, más városok számára könnyen átadható módszereiket. Olyan kicsi, egyszerű városi kezdeményezéseket keresünk, amelyeknek nagy a pozitív hatása.  A co-working irodáktól az iskolák integrációs tevékenységéig biztosan rengeteg jó példa rejtőzik az európai városokban – és most itt az idő, hogy mások is észrevegyék.”

A felhívás nyitott minden olyan jó gyakorlatra, amely valamilyen városi kihívás kezelésére szól, legyen az demográfiai változás, klimatikus vagy környezeti probléma, vagy akár a munkanélküliség és a városi szegénység leküzdése.

Az URBACT Jó Gyakorlat Város cím elnyerésével a városok

  • széles körben ismertté válnak, bemutathatják jó gyakorlatukat az európai politikusok és városi képviselők előtt 2017. október 4-5-én Tallinban az URBACT Városfesztiválon a többi URACT Jó Gyakorlat Város címet elnyert várossal együtt;
  • lehetőségük lesz arra, hogy képviseljék a fenntartható és integrált városfejlesztés ügyét az URBACT rendezvényeken és készségfejlesztési eseményeken, valamint hozzájárulhatnak az EU Városi Agendához;
  • segítséget kapnak egy URBACT Transzfer Hálózatba való bekapcsolódáshoz; ez nemcsak azt jelenti, hogy mi városok felvehetjük a kapcsolatot  a kezdeményezésünk, jó gyakorlatunk iránt érdeklődő más városokkal, hanem azt is, hogy az ő munkájukon keresztül tovább fejleszthetjük saját módszereinket is.

Kapcsolódó linkek (angolul):

További információk: URBACT Jó Gyakorlat Pályázati Felhívás weboldal

Jelentkezési platform

Jelentkezési lap word formátumban

Email cím kérdések beküldésére: goodpracticecall@urbact.eu

Kisfilm: az URBACT városok jó gyakorlatának három példája  https://youtu.be/QtMt45nQdDs