URBACT IV. magyar Információs nap az akciótervezési hálózatok felhívásról – február 10.

2023. február 10-én 10 órakor vette kezdetét a magyar URBACT kontaktpont, az Építési és Közlekedési Minisztérium által megrendezett URBACT IV. Információs nap, amelynek témája a 2023. január 9-én megnyílt akciótervezési hálózatok pályázat volt.

Az online esemény első felében a résztvevők az európai várospolitika aktualitásairól hallhattak Dr. Dömötör Tamás (Építési és Közlekedési Minisztérium) előadásában. Az EU Tanácsának soros elnökségei alatt a legfontosabb, várospolitikát érintő célokról és prioritásokról esett szó, majd ezzel összefüggésben az egyes, városokat, városhálózatokat érintő kezdeményezésekről és partnerségekről.

Az infónap második felében Jaschitzné Cserni Tímea (Lechner Tudásközpont) számolt be az új, akciótervezési hálózatok pályázattal kapcsolatos tudnivalókról, a pályázás menetéről, a kritériumokról, határidőkről és néhány tippet is kaphattak a részvevők a sikeres jelentkezéshez. Gere László (Lechner Tudásközpont) előadásában ismertette, hogyan érdemes összeállítani egy hatékony partnerséget az akciótervezési hálózatokhoz, mikre kell figyelni a partnerválasztás során.

Az eseményen elhangzott, hogy szervezeti átalakulás miatt az URBACT nemzeti kontaktponti feladatokat az Építési és Közlekedési Minisztérium veszi át a Lechner Tudásközponttól, az átmenet időszakában kérjük az URBACT IV. programmal, illetve a pályázati felhívással kapcsolatban érdeklődők türelmét!

Az akciótervezési hálózatok pályázattal kapcsolatban az URBACT Titkárságnál, az alábbi elérhetőségen lehet érdeklődni: apn@urbact.eu

Az Információs napon vetített előadások elérhetők csatolmányként.